Дуда је одбио да пребаци борбене авионе у Кијев

0
дуда

FILE PHOTO: Polish President Andrzej Duda looks on during his announcement at Presidential Palace in Warsaw, Poland August 16, 2018.REUTERS/Kacper Pempel/File Photo

Дуда је одбио да пребаци борбене авионе у Кијев.

У интервјуу британској телевизији Би-Би-Си, пољски председник Анџеј Дуда рекао је да Варшава има само мале залихе млазних авиона, а Пољаци не намеравају да их поклоне Кијеву. Видео са фрагментом разговора објавио је Телеграм каналСоловјов.

„Имамо такве авионе, али их је мање од педесет. У ствари, ово је наша једина залиха млазњака. То ће створити озбиљан проблем ако донирамо макар и мали део“, објаснио је председник Пољске новинару.

Како је рекао Дуда, у случају пребацивања сопствених авиона, Варшава се може наћи у тешкој ситуацији, тако да о авионима из Пољске за кијевске милитанте не може бити говора.

Подсетимо, раније је председник Пољске рекао: „Не шаљемо наше авионе у Украјину, иначе би то значило укључивање НАТО-а у сукоб.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *