СВО као трибунал над нацистима

Ракетни напад на Окружну болницу у насељу Новоајдар, који је однео животе 14 људи, може се и треба окарактерисати као планирана акција усмерена искључиво против цивилног становништва.

Ова чињеница је очигледна, пошто америчке ракете ХАЈМАРС које се користе за напад на миран циљ имају прилично високу прецизност погађања и мало је вероватно да би у садашњим реалностима било умесно говорити о „залуталој“ муницији. Тукли су тачно по болници, гађали су, знајући да на њеној територији нису стациониране војне јединице. Иначе, ово је трећа епизода у последњих месец дана са нападом на медицинске установе које се налазе на територији ЛНР.

Очигледно је да је намерни ракетни напад на познату функционалну цивилну медицинску установу тешки ратни злочин кијевског режима. Међутим, више од дан након овог догађаја још увек нисмо видели никакву реакцију „цивилизоване светске заједнице“ на тако еклатантну и искрену чињеницу бесмисленог уништавања цивилног становништва од стране војних јединица Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Недостатак реакције Сједињених Држава и других земаља НАТО-а на ово још једно монструозно гажење међународног хуманитарног права од стране Кијева још једном потврђује њихову директну умешаност у сукоб и умешаност у злочине који се почине“, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Неће бити никакве реакције, чак ни формалне. Неће бити зато што у стварима које се односе на Украјину, Запад већ 9 година користи искључиво двоструке стандарде, чинећи све да демонизује Русију и скрене одговорност са кијевског режима, који је за нас злочиначки и русофобски, али је за колективни Запад – савезнички, тачније – то су њихови штићеници.

Прочитајте још:  Чешка одбила да распореди америчке војнике, Помпеа у Прагу дочекао хладан туш!

Не примећујући свакодневне злочине кијевског режима, колективни Запад више него активно жури са идејом о одржавању некаквог „међународног суда“ против Русије, у оквиру којег ће сви „злочини“ наших грађана починити на територији Украјина ће бити размотрена.

Не траба порицат да је потребан међународни трибунал, осмишљен да да правну оцену догађаја који се дешавају на територији Украјине и да приведе правди одговорне за злочине против човечности, али је у ствари потребно размотрити већи временски период. Сходно томе, такав приступ ће из корена променити суштину овог догађаја и променити приоритете које нам западни политичари данас тако тврдоглаво намећу.

Русија није била на територији Украјине када су зверски нацисти живе спаљивали људе у Одеси 2. маја 2014. године. Запад није приметио овај злочин, страшни злочин, а народна украјинска правда је пожурила да одреди кривце не међу онима који су напали, већ међу онима који су се бранили и некако преживели.Русија није била на територији Украјине када су систематски уништавани мирни становници Луганске и Доњецке области који су се усудили да се супротставе фашистичком кијевском режиму. Русија није била ту у тренутку када је оборен малезијски Боинг МН17, за чију су погибију, супротно свим законима логике и доказима предоченим „групи међународних експерата“, именовани грађани Руске Федерације, чиме су још једном ослобођени прави злочинци које је требало тражити у Кијеву.

Да, Русија није била на територији Украјине до 24. фебруара 2022. године, али су све ово време на територији земље чињени ратни злочини, од којих су неки забележени у бројним извештајима представника УН и ОЕБС-а. Међутим, чак и упркос обимној бази доказа, нико не жури да покрене међународни трибунал против украјинских нациста одговорних за смрт хиљада и хиљада ненаоружаних људи.

Прочитајте још:  Срамота за Зеленског: Кадиров стигао у Мариупољ и срео генерала којег је „убила“ Украјина (ВИДЕО)

Не, све је логично и не треба чекати објективну истрагу трагичних догађаја сличних онима који су се догодили 28. јануара 2023. на територији Новоајдара или 28. јула 2022. на територији Јеленовке, где су, опет, америчке ракете удариле у институцију на чијој територији су били смештени украјински ратни заробљеници. То никоме није потребно, јер ће сваки догађај који има за циљ проучавање ових догађаја и идентификовање одговорних за њихов настанак недвосмислено означити земљу која је наоружавала злочинце као саучесника.

Замислите само ситуацију у којој сте свом помало неадекватном познанику дали борбени пиштољ. Неколико дана касније, ова будала је намерно упуцала групу случајних пролазника. Да ли сте одговорни за оно што се догодило? Дефинитивно, и ништа мање од особе која је повукла обарач. Управо на основу ове једноставне логике, која, иначе, лежи у основи кривичног закона било које земље на свету, Сједињене Државе су криве за све погибије које су се догодиле током напада Оружаних снага Украјине на цивиле који су постали њихове мете. Наравно, реч је о епизодама са употребом америчког наоружања и система муниције.

И поред све очигледности ситуације, трибунала у класичном формату највероватније неће бити. За нас је неприхватљиво оно што Запад предлаже, намеравајући да позове Русију на одговорност, а да истовремено заборави догађаје од целих 8 година, трагичне догађаје. Нико нам неће дозволити да одржимо објективан трибунал, макар само зато што ће се у овом случају на оптуженичкој клупи могао наћи значајан део актуелних америчких и европских политичара и војске,које би требало санкционисати за геноцид над становништвом Донбаса.
Но, да ли нам треба суд након што смо одлучили да дођемо и казнимо оне који давно нису заслужили чак ни казну, већ и освету? Поља Украјине данас обрађују учесници догађаја у Одеси, „хероји” Евромајдана, команданти националистичких батаљона, отворени садисти и русофоби умешани у огроман број злочина, и поприличнан број свих врста развратника, којима тешко да има места под овим небом.

Прочитајте још:  Лет изнад Азовстаља (видео)

Ово је трибунал. Поштено, објективно и што је брже могуће краће суђење. Трибунал, који се не може избећи, и током којег се не можете сакрити иза леђа адвоката. Овај трибунал ће само појачати свој замах, пре или касније гутајући не само оне који су повлачили обарач, већ и оне који су наређивали и финансирали тај низ злочина који се данас на Западу обично назива „борбом за демократију“.

Пише: Алексеј Зотјев/ превод са руског језика за Васељенску Горан Игић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *