Амбасада Украјине у Београду: Лист „Политика“ отворено подржао агресију Русије на Украјину

0

(фото:РуСербиа.цом)

Амбасада Украјине у Београду оптужила је дневни лист Политика да је отворено подржао агресију Русије на Украјину објављивањем интервјуа са лидером самопроглашене Доњецке Народне Републике Денисом Пушилином.

Амбасада је навела да је лист Политика, „објављивањем антиукрајинског интервјуа са једним од лидера марионетске терористичке организације, подржао убиства стотина деце и хиљада одраслих, уништавање градова и села суверене европске државе Украјине, свакодневно бомбардовање мирних градова и цивилне инфраструктуре“ од руских снага.

„Амбасада мора да нагласи да по налогу свог господара, руског фашистичког режима, дневни лист Политика не само да покушава да поквари односе Украјине и Србије, већ да активно ради на подривању територијалног интегритета и суверенитета не само Украјине, већ и Србије“, наводи се.

Прочитајте још:  Сијарто: Мађарска ће остати ван сукоба у Украјини
Украјинска амбасада је изразила уверење да ће „руководство Србије и надлежни органи обезбедити одговарајућу, укључујући јавну, процену субверзивних активности московских плаћеника, који користе српске медије и информациони простор Србије за распиривање непријатељстава у центру Европе“.

Лист Политика је у данашњем броју објавио интервју са Пушилином, а у јучерашњем са амбасадором Украјине у Београду Володимиром Толкачем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НСПМ/Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *