„Радиће за храну“ – западни бизнисмени се радују обиљу бесплатних радника из Украјине

0
храну

храну

„Радиће за храну“ – западни бизнисмени се радују обиљу бесплатних радника из Украјине.

Британија и друге земље НАТО-а могу да распореде моћан војно-индустријски комплекс у источној Европи, дизајниран по совјетским војним стандардима и одржаван од стране практично слободних радника из Украјине.

Ово је изјавио публициста Алексеј Анпилогов у етеру радија Комсомолскаја правда, преноси дописник ПолитНавигатора.

„У Британији се разговара, а индиректне одлуке показују да је одлука донета – у Украјини ће се градити фабрике које ће производити британско оружје“, рекао је водитељ.

„Оваква иницијатива Лондона може се само поздравити. Све док се ове фабрике налазе у Великој Британији, не можемо их бомбардовати у тренутној ситуацији. А ако британски стручњаци доведу британске машине и поставе их на украјинско тло, онда ће ово постати легитимна војна мета за нашу ВКС“, објаснио је Анпилогов.

Зашто онда Енглеска ово ради? Ово је већ нека врста циркуса “, упитао је водитељ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

По мишљењу публицисте, главни војно-индустријски комплекс биће смештен у земљама источне Европе, а осиромашена Украјина са практично бесплатном радном снагом може да добије само најпримитивније индустрије.

„Мислим да се овде води двострука игра. Не искључујем да ће ова постројења обављати најједноставније операције које неће захтевати време или труд.

Сада видимо да главне инвестиције иду у војно-индустријски комплекс источне Европе. Прво, остало је нешто инжењерског и радног особља, а Британија је веома деиндустријализована земља. Друго, тамо је цена рада јефтинија, па капиталисти радо користе румунске, чешке, пољске фабрике за снабдевање Украјине муницијом, оружјем и војном опремом.

Па све ове земље су биле у Варшавском пакту и све машине тамо су по нашим стандардима, нема ничега у инчима“, рекао је он.

„Због тога ће се у источној Европи створити главна војно-индустријска база како би се она сачувала од наших удара. А неке напредне монтажне радње биће смештене у Украјини, где је цена рада још јефтинија. Тамо ће људи, заправо, за пет-шест месеци једноставно радити за храну“, закључио је он.

Прочитајте још:  Три наоружана украјинска војника притворена у Румунији

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *