МУП Србије у служби црногорског режима: Спајић има пребивалиште у Београду

0
Спајић

Спајић

Лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић има пребивалиште у Београду, док један од челника Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић нема пребивалиште у Србији.

То се наводи у одговору Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије Републичкој изборној комисији (РИК) те земље, који је достављен Државној изборној комисији (ДИК) у Црној Гори.

Мандић је званично кандидат за предсједника државе, док је Спајићева кандидатура најављена.

“На основу података из достављеног акта, и јавно расположивих информација, провјером кроз електронску евиденцију пребивалишта и боравишта грађана овог министарства, на дан 10. 2. 2023. године, утврђено је да се лице Андрија Мандић не налази у истом. Такође вас обавјештавамо да лице Милојко Спајић увидом у наведену евиденцију има пријављено пребивалиште у Београду, општина Звездара, улица Топаловићева број 4”, пише у документу који потписује савјетник министра – шеф кабинета Дејан Бојовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Нису само Руси на мети – Украјинац позвао на „пљување“ чак и Србина и Хрвата!
ДИК је прије двије седмице донио одлуку да се обрати колегама у РИК-у Србије, са захтјевом да ли Мандић и Спајић имају бирачко право и пребивалиште у тој држави.

Прочитајте још:  Време цури: Хоће ли пољопривредници добити дозволе пре него што наступе погубне последице
Према Уставу и Закону о избору предсједника, за ту функцију може бити биран црногорски држављанин који има пребивалиште у Црној Гори најмање 10 година у посљедњих 15.

Спајић је у раније, гостујући у дневнику Телевизије Вијести, рекао да испуњава услове да се кандидује за предсједника државе.

 

 

”Провјерио сам у МУП-у пребивалиште. МУП тврди да имам и тај услов испуњен, тако да не бих више улазио у детаље. Знамо да смо у прошлости имали кандидате који су били ван Црне Горе одређен број година и нико није постављао такво питање”, рекао је тада Спајић.

Неки медији објавили су крајем 2021. да је Спајић у априлу те године осим црногорског, посједовао и српско држављанство, као и да је имао двојно пребивалиште – у Београду и Подгорици. Спајић је тада тврдио да нема двојно држављанство.

Подсетимо, Уставом Републике Србије свим грађанима је загарантована заштита података о личности. а на сајту МУП је тачно прецизирано у које сврхе се ти подаци могу користити. 

Из наведеног се не види да је МУП овлашћен да другим државама даје податке о својим држављанима.

Васељенска/НСПМ/Вијести

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *