Олеиник опет бриљира: Председнички избори у Црној Гори полигон за руско изазивање сукоба

0

Адвокат Александар Оленик

Олеиник опет бриљира: Председнички избори у Црној Гори полигон за руско изазивање сукоба.

Адвокат Александар Оленик, симпатизер Демократске партије социјалиста, изјавио је у разговору за портал Аналитика да је мијешање Србије у предстојеће предсједничке изборе кренуло: ,,Имамо уиграни механизам и специјални медијски рат, гдје се већина медија из Србије мијеша и преноси у Црној Гори”.

Прочитајте још:  Сјајна сарадња ДПС-а и ДФ-а у ДИК-у, Андрија Мандић да се извини за бљувотине из кампање, иначе идемо на Уставни суд
Поред ове оптужбе, Оленик је срамно оптужио и Српску православну цркву тврдећи да је она етаблирала као политичка странка и да у великој количини заједно са Србијом финансира политичке партије у Црној Гори.

Овај ,,угледни“ адвокат оцијенио је да је ,,мијешање“ Србије почело изјавом Митрополита Јоаникија који је казао да је вријеме да Мило Ђукановић оде са функције и ,,открио“ нам је шта је заправо Српска православна црква: “Сигуран сам да су грађани Црне Горе коначно схватили да је СПЦ у ствари политичка организација која шири национализам, не само у Црној Гори, него и у региону и која је стриктно у функцији Вучићевог режима у Београду. Не треба заборавити да је Вучић више пута рекао да 2006. годину и независност сматра грешком. Једна од замјерки претходној власти је што су то допустили и он отворено тврди да ће ту грешку исправити”.

Прочитајте још:  Завршен први састанак ОПЕК+ о смањењу производње нафте – договор остаје тајна
Наставио је напад на Српску православну цркву називајући литије ,,политичким протестима“ и ,,митинзима“: “Грешка је што то нијесу препознали на вријеме грађани, а не Мило Ђукановић и ДПС. Нажалост, нијесу препознали злоупотребу најтананијих вјерских осјећања у политичке сврхе. Претпостављам да су то сада увидјели и да је убудуће могу посматрати као све остале политичке партије. Али, није баш тако до краја, зато што остале партије, па чак ни ДПС немају такву логистику, новац нити метод да преко литургија, проповиједи, остваре тај вид утицаја на грађане какав има СПЦ”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи ,,мудро“ о могућој подршци Србије и Русије одређеним предсједничким кандидатима на изборима, ,,оцијенио“ је српске странке као националистичке и оптужио Владимира Путина да жели да Црну Гору стави под своју контролу и да изазове сукобе како би скренуо пажњу европске заједнице с дешавања у Украјини.

Сигуран је, каже, да ће предсједнички избори бити полигон за руско изазивање сукоба или потпуно преузимање контроле над Црном Гором и “излазак на топло море”.

Он сматра да је кандидат Демократског фронта Андрија Мандић “један од главних носилаца Путиновог малигног утицаја”.

“У питању је “руски свет”, односно варијанта руског света у малом – “српски свет”. У принципу то је све малигни утицај Москве који дјелује у цијелом региону, не парцијално”, ,,открио“ нам је Оленик.

Прочитајте још:  Кадиров позвао на повећање новчаних казни у нацрту закона о кажњавању за ЛГБТ пропаганду
Додаје и како се нада да тај ,,малигни“ утицај неће бити пресудан, као што је био на изборима 2020. године- ,,свечано“ је закључио Оленик.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *