Путин је подржао идеју Министарства за дигитални идентитет на паметним телефонима

0

Владимир Путин

Путин је подржао идеју Министарства за дигитални идентитет на паметним телефонима.

Председник Русије Владимир Путин подржао је предлог Министарства дигиталног развоја да се уместо папирног документа уведе дигитална лична карта на паметним телефонима.

Током састанка шефа државе и владе Максут Шадајев, шеф Министарства за дигитални развој, говорио је о развоју дигиталних услуга које вам омогућавају да добијете возачке дозволе, полисе обавезног здравственог осигурања и навијачке картице у електронском облику.

Прочитајте још:  9/11 је на списку догађаја који мењају ток историје
Према његовим речима, Министарство дигиталног развоја развија и технологију која ће у неким случајевима омогућити коришћење паметног телефона уместо пасоша. Он је замолио председника да задужи до 1. маја да се изради уредба која регулише и легализује ову иницијативу, преноси РТ.

„Ове услуге су веома тражене и само треба да убрзамо њихову примену. Молимо вас да припремите овај пројекат“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Путин: Признавања геноцида над цивилним становништвом Совјетског Савеза је изузетно важно
У децембру 2021. објављено је да је руска влада одабрала  Московску област, Москву и Татарстан као пилот регионе за имплементацију дигиталног пасоша.

У јуну 2022, Шадајев , шеф Министарства за дигитални развој , саопштио је да је Министарство замрзнуло пројекат издавања дигиталних пасоша.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *