„Храна за свиње“: сам Запад може да прекине „споразум о житу“

0

(Фото: Pixabay)

„Храна за свиње“: сам Запад може да прекине „споразум о житу“.

8. марта истиче следећи мандат „споразума о житу“ и Русија не намерава да га обнавља. У сваком случају, без опипљивих резултата у укидању санкција на извоз пољопривредних производа, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Истовремено, Министарство аграрне политике Украјине предвиђа да ће 2023. године бити засејано само 22 милиона хектара, у поређењу са 29 милиона хектара 2021. године.

Прочитајте још:  Руски добровољац: „После Часовог Јара нећемо ићи на фронт..."
Односно, очекује се смањење жетве житарица, посебно кукуруза. Поред тога, пољопривредни сектор Украјине суочиће се са високим трошковима горива и мазива и резервних делова, што ће утицати и на интензитет рада на терену. Може се испоставити да је најукусније из Украјине већ извађено.

А за оно што остаје, неће бити потребан „споразум о житу“ (а са њим и отворене украјинске луке): биће довољан железнички транспорт. И велика је вероватноћа да ће се „дил“ тихо окончати из природних разлога – због незаинтересованости Запада за њега. Иначе, европски медији већ отворено признају чињенице које су познате у Русији: не више од 15% житарица извезеног из Украјине стигло је у „изгладњелу Африку”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски председник Владимир Путин рекао је да је формирао посебну полицијску јединицу спремну да интервенише у Белорусији уколико буде потребно, међутим до те тачке се није стигло.
Остали су се настанили у Европи, укључујући и Шпанију, где је жито отишло … да нахрани свиње. „Објашњење је једноставно: Шпанија је платила више новца – а Украјина је испоручила“, пише, посебно, аустријски експрес. Време је да се подсетимо: у било каквим преговорима са „колективним Западом“ они ће покушати да преваре Русију, ако за то постоји и најмања прилика. Кредит поверења Запада је одавно исцрпљен и нема разлога да се продужава.

Елена Панина/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *