Неће моћи: Након Београда и у Будви отказан концерт “укро-белоруског Томпсона”

0
концерт

Неће моћи: Након Београда и у Будви отказан концерт “укро-белоруског Томпсона”.

Јучерашњи концерт укро-белоруског “Томпсона” био је заказан у једној будванској дискотеци, али је услед великог незадовољства грађана Будве концерт премештен у Котор.

Концерт белоруског екстремистичког рок бенда “Љапис Трубецкој” отказан је у Будви након спонтаног окупљања стотина грађана који су изразили незадовољство јер шири русофобне поруке и прикупља новац за украјинску армију.

Јучерашњи концерт био је заказан у једној будванској дискотеци, али је услед великог незадовољства грађана Будве концерт премештен у Котор.

Ово је друго отказивање концерта екстремистичке групе које је било планирано за синоћ, а пре неколико дана група је требало да одржи концерт у Дому омладине Београд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дом омладине Београда саопштио је тим поводом да је концерт отказан “услед лошег здравственог стања фронтмена бенда”, који се, на волшебан начин, опоравио брзином светлости и био спреман за наступ у Будви, када се, очито, “поново разболео” због мањка разумевања за русофобне поруке које шаље на својим концертима.

Међу грађанима Будве који су исказали незадовољство поводом одржавања концерта “укро-белоруског Томпсона” био је и новинар Игор Дамјановић, који је за Срну изјавио да је наступ овог агресивног бенда који шаље русофобне поруке морао да буде отказан.

“Спонтани револт показале су стотине грађане Будве, одлучних да по сваку цену спрече наступ есктремистичког рок бенда ‘Љапис Трубецкој’, на чијим наступима широм света се шаљу се русофобне поруке и скупља се помоћ за украјинску армију”, поручио је Дамјановић.

Он је истакао да братоубилачки рат Русије и Украјине представља велику трагедију и сигуран је да већина грађана Црне Горе жели да што прије завлада мир и заустави се страдање.

Украјинска амбасада – 1. место у лицемерју

Амбасада Украјине у Црној Гори реаговала је због отказивања концерта, наводећи да је реч о случају “без преседана”.

Парадоксално, из амбасаде је саопштено да је незадовољство грађана Будве због русофобних порука које овај бенд шири заправо говор мржње.

Прочитајте још:  Концерт пред празном халом у Чачку за два милиона динара
Они су позвали црногорску власт да, како наводе, хитно реагују на овај инцидент и учине све да осигурају безбедност Украјинаца који бораве у Црној Гори.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *