Војна помоћ НАТО Молдавији и Грузији биће повећана

0
нато, британија

Генерални секретар НАТО, Јенс Столтенберг, на прес конференцији одржаној након састанка министара одбране земаља чланице НАТО, одржаној у Бриселу, најавио је повећање војне помоћи Молдавији и Грузији.

Према његовим речима, министри одбране су разговарали о консолидацији активности у пружању војне подршке најрањивијим земљама у погледу безбедности, као што су према њиховим проценама Молдавија, Грузија и Босна и Херцеговина. Све те активности би требале да буду усмерене ка јачању њихових одбрамбених способности.

На састанку је одобрен и нови концепт планирања одбране у НАТО, која у обзир узима нове реалности, претње и изазове.

Како је Столтенберг приметио, приоритетан задатак земаља чланица НАТО био је повећање производње артиљеријске муниције калибра 155 мм. Према његовим речима, то ће решити проблем несташице артиљеријских пројектила којим би попунили сопствене залихе и наставили даље да снабдевају Украјину.

Министри су се током дискусије дотакли и безбедности критичне инфраструктуре. По том питању, од војних власти НАТО затражен је савет о даљим корацима који се требају предузети како би остварили сарадњу са приватним сектором. Тренутно се ради на опремању координационог центра за заштиту подводне инфраструктуре, који ће се налазити у команди НАТО и којим ће руководити официр из састава немачке војске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Драгутиновић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *