Још једна нота о повлачењу признања независности Косова

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је Србија у поседу још једне ноте за повлачене признања независности Косова.

“Имамо договор да сачекамо десетак дана па да обелоданимо о којој земљи је реч. То би била 27 или 28 земља која повлачи признање, пошто за једну нисмо сигурни”, објаснио је он у изјави новинарима у Минхену.

Вучић је пренео да је данас у Минхену имао разговоре са председником Француске, немачким канцеларом, премијером Грчке, државним секретаром САД, министром спољних послова Велике Британије, као И високим представником за спољну И безбедносну политику ЕУ Ђузепом Борељом.

“И са Британцима смо имали веома добре разговоре, као и са грчким пријатељима, и веома важне са Немцима, Французима и Американцима. Кључна тема наравно била је дијалог са Приштином, али и наши билатерални економски и политички односи, и разуме се европски пут Србије”, нагласио је он.

Вучић је изразио уверење да је делегација заступала добро интересе Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Људи у Србији морају да знају да епохалних позитивних новости није било нити може да буде, имајући у виду ситуацију у којој се налази наша земља већ више деценија, посебно последњих 15 година од проглашења независности Косова. Добро је да смо дошли, да смо могли нашу позицију прецизно И рационално да објаснимо. Наишли смо на поштовање И представника САД, Немачке, Француске И Велике Британије И Грчке“, нагласио је он.

Вучић је рекао да сутра предстоје разговори у вези наставка дијалога у Бриселу са Борељом И Мирославом Лајчаком, који је присуствовао и данашњем састанку са Емануелом Макроном и Олафом Шолцем.

Прочитајте још:  Муке за "Љапис": Нема прихода за украјинску војску

“Говорили смо о неопходности формирања ЗСО. Сами су на састанку рекли да знају које су линије које Србија неће да прекорачи. Били су прецизни И јасни”, казао је он.

Извор: Косово онлајн

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *