Мијаило Бацковић – једна крајње спорна свештеничка биографија

0
бацковић

Грубо мешање свештеника Бацковића у политички живот Црне Горе лобирањем за председничку кандидатуру Владимира Лепосавића, само је једна од димензија његовог деловања које је у потпуном нескладу са пастирском дужношћу која му је поверена.

Овај пасионирани љубитељ скупоцених аутомобила остао је упамћен како, крајње непримерено обучен у тренерку и патике, улази у један луксузни црногорски хотел и одлази у апартман са, ублажено речено, старлетом Сорајом Вучелић, при чему су фотографије тог “дружења” одмах преплавиле интернет.

Међутим, упућени кажу да Бацковић тада заправо није сам конзумирао забрањено воће, већ је учинио нешто много горе – подводио је старлету епископу Григорију Дурићу!

И ту долазимо до могућег објашњења целе ове сложене операције – ако се претпостави да је Лепосавић, чија је супруга држављанка САД и службеница америчког Министарства одбране, фаворит ЦИА на предстојећим изборима, онда боравак Бацковића у САД и лобирање баш из те земље не може бити случајно.

Идемо даље – за Григорија нема сумње да је амерички фаворит у СПЦ још из времена када су га службеници Стејт департмента у депешама процурелим на Викиликс називали “најмудријом политичком животињом у БиХ”, а он се веома интензивно дружио са тадашњом америчком амбасадорком у Сарајеву. Знајући шта САД мисле о православљу и СПЦ, очигледно је да су Григорију намениле улогу рушитеља њеног јединства по угледу на украјински сценарио, а што је он у својој болесној амбицији да постане патријарх и прихватио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када се све ово узме у обзир, закључак је да је Бацковић данас на услузи Лепосавићу као што је био и остао Григорију, а све у једној неславној акцији “проституисања” српских националних и верских интереса код америчког газде целе ове тројке.

Прочитајте још:  Рјабков одбацио тврдње о руском мешању у америчка питања због догађаја у Тексасу

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *