Линта: Свако ко оправдава имама Махића нарушава мир и вређа Србе

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта: Свако ко оправдава имама Махића нарушава мир и вређа Србе.

Прочитајте још:  Гади им се и придев „српски”
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да свако ко покушава да тешки облик говора мржње имама Адмира Махића из Козарца подведе под “слободу изражавања” не жели добро свом народу, нарушава мир, толеранцију и заједнички живот и вређа верска осећања српског народа.

Линта је рекао да је брутална неистина коју је изнео поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић да је кривична пријава МУП-а Републике Српске против имама Махића због подстицања насиља и мржње “прогон на верској основи”.

“Жалосна је чињеница да Кавазовић настоји да оправда говор мржње имама Махића који су сви чули јер постоји снимак и да од њега направи жртву” – навео је Линта у писаној изјави.

Прочитајте још:  Боцан-Харченко: Резолуција 1244 ће тек одиграти своју улогу
Линта подсећа да је Махић, који је главни имам у Козарцу код Приједора, током службе на Савиндан, 27. јануара, одржао скандалозан говор и изнео низ увреда на рачун Српске православне цркве и првог српског просветитеља, називајући Светог Саву “зачетником фашизма и национализма”, а СПЦ “сектом”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Махић је посебно истакао да је Свети Сава био веома контроверзна личност и да је лаж да је просветитељ. Такође, изјавио је да је Свети Сава зачетник идеологије мржње према другоме, као и да се светосавље темељи на национализму и фашизму” – подсетио је Линта.

Он истиче да је у питању очигледна и недвосмислена злоупотреба слободе изражавања јер је у питању кривично дело.

РТРС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *