Мештани села у околини Чачка опет одржали блокаду ауто-пута у Паковраћи То што је Весић најавио разговор је фарса

0

Мештани села у околини Чачка опет одржали блокаду ауто-пута у Паковраћи То што је Весић најавио разговор је фарса.

Упркос најави Горана Весића да „неће бити блокаде ауто-пута у Паковраћи у недељу“, мештани села, кроз која пролазе ове саобраћајнице су опет данас одржали блокаду у Паковраћу код Чачка. „Без блокаде ауто-пута у Паковраћи у недељу, грађани у понедељак на састанку у Министарству правде“, најавио је Весић у четвртак

Они кажу да неће одустати од својих захтева да им се исплати реална вредност одузете имовине, а многи су на суду већ три године. Љути су и бесни на судске вештаке, који, како кажу, по налогу и притиску својих локалних самоуправа вишеструко умањују вредност земљишта и објеката који су експроприсани.

„Одузели су ми део парцеле за који не знам колики и скрцали су ми орах. Судски процес траје три године. Дају цену по метру квадратном колико кошта пакло цигарета. То што је Весић најавио разговор је фарса. Ништа не очекујем“, каже деда Владе Кнежевић.

Према речима Ивана Тодоровића из лучанског села Крстац његовој породици је одузет малињак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Принос смо имали килограм по садници и издржавали смо се од њега. И ја сам у спору како за земљу, тако и за процену приноса ‘црвеног злата’. Три године смо пред судом. Нови судски вештак је доведен, који је осуђиван за мито. Сада поново из почетка. Мизерно је што су нам понудили 150 м2 за малињак“, објашњава саговорник Нове.

Није уверен да ће Весић заједно са министарком правде решити проблем.

„Најгоре је што су цене некретнина отишли у недоглед, а ја немам други посао осим пољопривреде“, закључио је наш саговорник.

Радиша Симеуновић из краљевачког села Обрва каже да му је експроприсано две парцеле, а уједно му је онемогућен улазак у остале.

„Имам десеточлану породицу. Хектар су наменили за депонију, али у питању су најквалитетније парцеле. Нисам прихватио цену од 413 динара по м2. Немамо перспетиве. Онемугћено нам је наводњавање и нормална обрада осталог земљишта. Улазим у четврту годину суђења и нећу дозволити да ме преваре и изманипулушу“, објаснио је Радиша.

Прочитајте још:  Блокирани аутобуси са Косова и Метохије: Одговор Србије на гласање у ПС Савета Европе?
Како напомиње, 80 домаћинстава у Обрви је оштећено експропријацијом. Митровић Ђорђе из села Ракова каже 1, 2 хектара најплодније земље.

„Ни дан данас динар нисам узео. Понудили су око 120 евра по ару пре две године. Биле су ту биљне културе, а да не помињем што су узимали парцеле на привремено коришћење. Остало је да се надамо помаку након састанка који је најављен за сутра. Ићи ће наш адвокат“, каже за Нова.рс Ђорђе Митровић.

Иначе, према проценама организатора протеста било је присутно око двеста оштећених. Полиција се овог пута досетила и преусмеравала саобраћај алтернативним правцима, тако да није било гужве. На скупу није забележен ниједан инцидент.

НСПМ/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *