„Нема рата, нема НАТО“: у Пизи одржан митинг против слања оружја Украјини

0

„Нема рата, нема НАТО“: у Пизи одржан митинг против слања оружја Украјини.

У Пизи је одржана протестна акција против слања оружја Украјини у знак подршке миру и против НАТО-а. Ова акција одржана је испред зграде локалног аеродрома који носи име Галилео Галилеи на иницијативу синдикалне организације. Топреносиновинска агенција ТАСС.

Радници аеродрома пронашли су кутије са оружјем и муницијом које су транспортоване у Украјину као хуманитарна помоћ. Особље цивилног аеродрома је одбило да их утовари. То је био повод за организовање и одржавање ове акције.

„Пре свега, ми се залажемо за мир, који се не може постићи слањем оружја“, кажу представници организатора митинга.

Из синдикалне организације истичу да се такав терет не може слати са цивилног аеродрома. Истовремено, синдикални радник је навео да до овакве грешке није могло доћи, с обзиром да се недалеко од цивилног аеродрома налази војни.

У близини је и војни аеродром, али то једноставно није могло да се деси грешком“, напомињу из синдиката.

Напомиње се да запослени у синдикату и аеродрому још нису добили никакво објашњење о ситуацији. Запослени у синдикату истиче да ни представници компаније за управљање аеродромом, ни регионалних власти нису дали никаква објашњења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Демонстранти су изашли са транспарентима на којима је писало: „Нема рата, нема НАТО“, „Нећемо бити позвани, Италија је ван рата“, као и „Европска унија ради за рат, а не за мир“, „Мир не може се градити на оружју”. Како наводи агенција, неки од демонстраната који представљају компанију подсетили су се да је оружје НАТО-а у историји пало у руке мафије.

Прочитајте још:  У Немачкој од среде строгo "закључавање"

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *