Фрескопис у рожајској цркви Ружици представља историјски догађај, а не мржњу према муслиманима и Бошњацима!

0

Фрескопис у рожајској цркви Ружици представља историјски догађај, а не мржњу према муслиманима и Бошњацима!

Недавно је рожајска црква Ружица фрескописана, активношћу пароха Слободана Радојевића, финансијским учешћем вјерног народа, али и појединих комшија и пријатеља муслимана.

Шта је то повриједило ову групу грађана, па пријете чак и протјеривањем оца Слободана?

Па, да појасним!

Спорна, по њима, фреска на којој се виде Турци, окупатори ових простора, а не муслимани Бошњаци, како то они злонамјерно представљају, како нападају на цркву и војника ЈНА како пали цркву, представља ИСТОРИЈСКУ ЧИЊЕНИЦУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Турци су неколико пута цркву, која се налазила на мјесту одмах до школе Мустафа Пећанин, палили и рушили, а црква је у потпуности срушена након рата, доласком комуниста на власт.
То фреска представља!

У продужетку, са лијеве стране фреске, виде се војници, припадници Муслиманске милиције или вулнетарских јединица како убијају дијете у колијевци, малог Константина Булатовића, из мог села Бијела Црква. Осим малог Констанина, тог злокобног дана ’43. године, живот су изгубили још 17 мојих братственика.

Позната су имена злочинаца, никад нису стали пред лице правде, јер, забога, братство и јединство је било приоритетно и препрека правди.

Дакле, у храмовима и црквама су се, кроз фрескопис, описивали догађаји из наше историје и тако чували од заборава, а фрескопис у рожајској цркви Ружици управо то и представља и никако не представља мржњу према муслиманима и Бошњацима.

Прочитајте још:  Како Ердоган користи Азербејџанску карту
Молим пријатеље да се ова објава не коментарише, подијелио сам је због појашњења, а не због полемике која би изазвала коментаре непримјереног садржаја, чиме би се моја порука обесмислила.

Хвала

Бојан Булатовић/Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *