Кина оптужује САД у Савету безбедности УН за двоструке стандарде

0
генерал, кина

Кина оптужује САД у Савету безбедности УН за двоструке стандарде.

Прочитајте још:  Русија зарађује од енергената више него што је кошта рат у Украјини
Сједињене Америчке Државе и бројне земље инсистирају на разговору о нуклеарном проблему ДНРК, а избегавају своје обавезе, рекао је заменик кинеског представника Даи Бинг на седници Савета безбедности УН.

„Све стране морају избегавати двоструке стандарде. Сједињене Државе и релевантне земље инсистирају на разговору о нуклеарном проблему ДНРК“, цитира га РИА Новости .

Истовремено, примећује Даи Бинг, Сједињене Државе избегавају своје обавезе „отвореним учешћем у нуклеарној сарадњи“ у азијско-пацифичком региону, што је у супротности са циљевима и циљевима Уговора о неширењу нуклеарног оружја. (НПТ).

Шеф Пентагона Лојд Остин је 31. јануара најавио посвећеност САД употреби конвенционалног и нуклеарног оружја за одвраћање и заштиту Јужне Кореје .

Министарство спољних послова ДНРК је 2. фебруара саопштило да ће Пјонгјанг дати „најоштрији одговор“ на сваку војну акцију Вашингтона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *