Вјоса „нариче“ из Минхена: Русија преко Србије покушава да дестабилизује Косово*!

0
вјоса

вјоса(фото:ИН4С)

Вјоса „нариче“ из Минхена: Русија преко Србије покушава да дестабилизује Косово*!

Шефица тзв. привремених приштинских институција, Вјоса Османи, каже да руски председник Владимир Путин „покушава да дестабилизује Косово* преко свог савезника Србије, користећи методе које је већ испробао у источној Украјини“, преноси Скај њуз.

Прочитајте још:  "НЕКА ПРВО АМЕРИКА ПЛАТИ ОДШТЕТУ СРБИЈИ": Хитна реакција Медведева на одлуку УН
Османи је искористила посјету Минхену да би оптужила руског председника да покушава да преснесе сукоб и у друге земље, укључујући Молдавију и Грузију.

„Оно што он покушава да уради јесте да скрене пажњу Запада са Украјине. Начин на који би он то могао да уради је стварање других сукоба у Европи, било да говоримо о Молдавији, Грузији или Западном Балкану“, рекла је Османи.

Османи је, очигледно, „провалила паклени план Русије и Србије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она каже да Кремљ жели исто на Косову* преко свог савезника Србије и да Русија користи методе које је користила у источној Украјини за подстицање грађанског рата и дестабилизацију.

„Они илегалним рутама доводе паравојне снаге које су обучене у цивиле на нашу територију, а онда шаљу оружје и шаљу и зелене униформе без ознака да то не изгледа као традиционални војни напад. Али у ствари, они припремају много хибридних напада, што је мешавина онога што ове паравојне снаге раде на северу Косова*“, каже Османи.

Прочитајте још:  Из Србије полетео украјински авион са српским борбеним возилима!ВИДЕО
Османи каже да међународна заједница не чини довољно да одврати Русију од мешања у политику Косова*.

„Гледајте, понекад се осећамо исто као када су Пољска и Балтик упозоравали да ће се управо то догодити пре много, много година, да ће Русија кренути с инвазијом на Украјину, а не само на Украјину, јер они виде друге суседе као привремене државе. Није их нико слушао“, додаје.

И док савезници расправљају о томе како најбоље окончати рат у Украјини, Османи је упозорила на било какав територијални компромис са Кремљом.

„Геноцидни режими не би требали бити награђени територијом“, рекла је Вјоса.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *