Тома Мона: У економским односима са Републиком Корејом лежи невероватна шанса

0
у сад, кореја

Балистичка ракета Северне Кореје

Тома Мона: У економским односима са Републиком Корејом лежи невероватна шанса.

“У прошлој години укупна робна размена са Републиком Корејом износила је 584,5 милиона долара, што је повећање од приближно 19 одсто у односу на 2021. годину, а након закључивања споразума о слободној трговини са Републиком Корејом очекујемо да робна размена између наше две земље буде и преко две милијарде долара годишње”, изјавио је министар трговине Томислав Момировић након данашњег онлајн састанка са представиницима Министарства трговине Републике Кореје, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.

„Довољно је рећи да је Мађарска успела да привуче више од шест милијарди евра страних директних инвестиција из Републике Кореје. Из овог податка видимо колики се потенцијал скрива када је реч о додатном унапређењу трговинске размене Републике Кореје и Србије. Иако је отворен велики број компанија чији су власници из ове земље, очигледно је да је простор у нашој трговинској сарадњи и инвестицијама много шири и много већи од постојећег. Један од проритета министарства на чијем сам челу је привлачење инвестиција и развој трговинских односа, а сматрам да у нашим економским ондосима са Републиком Корејом лежи невероватна шанса“, рекао је министар Момировић.

Прочитајте још:  МАСKЕ, СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА, МЕРЕЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: У овим земљама су се ђаци вратили у школе, а то овако изгледа (ВИДЕО)
Момировић је додао да је у циљу привлачења нових инвестиција, као и отварања нових тржишта, Министарство трговине ангажовано на преговорима о споразумима о слободној трговини и са Народном Републиком Кином, Уједињеним Арапским Емиратима и Египтом.

НСПМ/Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *