“ЗЕМЉОТРЕС У ТУРСKОЈ БИО ЈЕ САМО ПРОБА” Страшне прогнозе стручњака: Овај град је следећи, биће још горе

0
турској, земљотрес

Земљотрес у Турској

Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера погодио је југоисточну Турску, срушивши хиљаде домова

У Истанбулу има више од 1,1 милион зграда и 4.500 станова у којима у просеку живе 3,3 особе.

Утицај потенцијалног земљотреса у Истанбулу, који предвиђају неки сеизмолози, засенио би недавне земљотресе на југоистоку земље у смислу разарања и социјално-економске штете, известили су у петак турски медији, позивајуц́и се на стручњаке, преноси Спутник Интернатионал.

Неколико турских сеизмолога недавно је предвидело “разорни” земљотрес у Истанбулу јер се град налази на ушц́у Анадолске и Евроазијске тектонске плоче, 15-20 километара (9-12 миља) јужно од области северноанадолског раседа, која се простире испод Мраморно мора и представља сеизмичку претњу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Земљотрес у провинцији Kахраманмарас, који је постао епицентар недавне катастрофе, био је “проба” пре могуц́ег земљотреса у Истанбулу, наводи лист.

У Истанбулу има више од 1,1 милион зграда и 4.500 станова у којима у просеку живе 3,3 особе. Земљотрес јачине 7,5 степени Рихтерове скале би проузроковао “озбиљну” штету 13.492 зграде, “тешку” штету 39.325 зграда, “средњу” штету 136.746 зграда и 300.963 “мање” штете, наводи се у извештају.

Подсетимо, снажни земљотреси погодили су делове Турске и Сирије 6. фебруара. Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера погодио је југоисточну Турску, срушивши хиљаде домова. Још један земљотрес магнитуде 7,6 погодио је земљу касније током дана. Подземне ударе и накнадне потресе осетили су људи у 10 турских провинција и суседних земаља.

Број погинулих у земљотресима у Турској премашио је 38.000. У Сирији је Светска здравствена организација проценила број жртава на 8.500, док је сиријско министарство здравља саопштило да је број погинулих у областима под контролом владе премашио 1.410 људи.

Прочитајте још:  Шта је "Ослободилачка војска Белуџистана": Главна мета пакистанског удара у Ирану, повезана са САД?

Србија данас

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *