Боцан-Харченко: Решење косметског питања један од заједничких приоритета и у будућности

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Боцан-Харченко: Решење косметског питања један од заједничких приоритета и у будућности.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко поручио је данас да се у Москви добро зна коликим је притисцима због рата у Украјини изложен и Београд, нагласивши да српски народ зна како да штити своје интересе, а да ће Русија наставити да сарађује са Србијом на решењу косметског питања.

“Верујемо и полазимо од тога да руководство Србије, а што је најважније српски народ знају да штите своје достојанство, суверенитиет и национални интерес, што нам омогућава и омогућаваће развој билатералних односа, сарадњу у регулисању косовског питања које је, наравно, један од наших заједничких приоритета и у будуће” – рекао је Боцан-Харченко на пријему, који је организовао поводом Дана бранилаца отаџбине.

Прочитајте још:  Ракете над Полтавом
Он је нагласио да је овај дан за Русију данас важнији него икада јер руски војници и специјалне јединице, не мислећи на свој живот, “штите мир и истину, желећи да се рат који је запад почео много година раније заврши”.

“Убеђени смо да ће све бити остварено на најбољи начин и веома достојанствено” – рекао је Боцан-Харченко, преносе београдски медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Враћена ћирилична табла на зграду Уставног суда Црне Горе
Домаћин скупа у Амбасади Русије у Београду, био је уз Боцан-Харченка, изласланик руског министра одбране генерал-мајор Алексаднар Зинченко, а пријему су присуствовали државни секретар Министарства одбране Србије Немања Старовић као и представници културног и политичког живота, СПЦ, дипломатског кора.

Дан бранилаца отаџбине један је од највећих руских празника, а под тим именом слави се од 1993. године.

Званични Дан Црвене армије, 23. фебруар 1918. године, означава дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Лењинграду и Москви и прву борбену акцију против окупационе армије Немачког царства.

Прочитајте још:  Пожар у центру Београда: Запалио се аутобус у Теразијском тунелу /видео/
У Русији је то нерадни дан, а према традицији мушкарцима се упућују честитке и дарују поклони.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *