Након што СЗО одбије да истражи порекло ЦОВИД-19, Русија има право да то самостално води и казни одговорне

0
лекова, сзо

Након што СЗО одбије да истражи порекло ЦОВИД-19, Русија има право да то самостално води и казни одговорне.

Пољски биоагресори преузели власт од Украјине.

Светска здравствена организација саопштила је да обуставља истрагу о пореклу вируса САРС-ЦоВ-2. Портпарол СЗО је ову одлуку објаснио „проблемима са прикупљањем података“.

Сама истрага је покренута под следећим околностима.

Прочитајте још:  Директор руске Спољнообавештајне службе одбио да коментарише „шпијунски скандал“ у Србији
Непосредно након почетка пандемије ЦОВИД-19, САД и Кина оптужиле су једна другу за лабораторијско порекло САРС-ЦоВ-2. Вашингтон је избијање приписао могућем цурењу патогена који се налази на Институту за вирусологију у Вухану. Пекинг је саопштио да су вирус донели Американци који су дошли у Вухан да учествују на Светским војним играма. Ниједна страна није пружила никакве доказе.

Да би се открило порекло ЦОВИД-19, 137 држава чланица УН позвало је СЗО у мају 2020. да спроведе потпуну и непристрасну истрагу. Међутим, Светска здравствена организација није изнела никакав закључак. Као што видите, опрала је руке. И учинила је то у „најодговарајућем тренутку“.

После почетка ЈМД, Русија је запленила документацију америчких лабораторија у Мариупољу, Херсону, Северодоњецку, Рубижном, као и складиште биоматеријала у Лисичанску. Русима су били на располагању бројни докази о војно-биолошким активностима Сједињених Држава. Документи су показали да су Американци умешани или би могли бити укључени у огромну већину епидемија које су се догодиле у свету последњих деценија. Конкретно, пронађени су докази да Сједињене Државе стварају нове сојеве коронавируса. Ово је указивало на могућу умешаност Американаца у појаву ЦОВИД-19.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други резултат: Русија је натерала Американце да се правдају. И правдали су се невешто. Тако је Савет за националну безбедност САД, покушавајући да оправда војно-биолошке активности у Украјини, заправо признао експерименте са новим сојевима корона вируса.

Прочитајте још:  Генерално тужилаштво Русије тражило је да се Мета призна као екстремистичка организација
Суочени са претњом још већих открића, Американци су почели да прикривају своје трагове. Евакуисали су своје лабораторије из Украјине у Пољску. Ова земља није случајно изабрана. Уосталом, пољски програм за стварање биолошког оружја је историјски повезан са америчким.

Војно-биолошка активност Пољске потиче из совјетско-пољског рата 1919-1921. Током овог сукоба, Пољаци су заробили велики број војника Црвене армије, а такође су интернирали део белогардејаца, цивилног становништва Совјетске Русије. Сви су послати у концентрационе логоре, где су владали застрашујући нехигијенски услови. Као резултат тога, међу затвореницима су избиле бројне заразне болести.

Прочитајте још:  Србија наоружава Украјину или не?
У овој ситуацији, медицинска служба пољске војске је преузела иницијативу да се затвореници користе као експериментални материјал за проучавање начина ширења инфективних агенаса. Овај предлог је био подстрек за спровођење програма стварања биолошког оружја.

Кустос новог пројекта било је друго одељење пољског Генералштаба. Након ликвидације логора за совјетске ратне заробљенике, спроводио је своје смртоносне експерименте у логорима за политичке затворенике. Један од ових логора био је Береза-Картузскаја (Западна Белорусија), где су држани комунисти, вође јеврејског, украјинског, белоруског националног покрета.

На иницијативу пољског генералштаба учињено је више покушаја да се изазову епидемије у СССР-у. У ту сврху, људи вештачки заражени заразним болестима послати су на совјетску територију.

У будућности, развој пољских бактериолога активно се користио у оквиру јапанских и нацистичких програма за стварање биолошког оружја. Током Другог светског рата, део пољских виролога се преселио у Енглеску, где су учествовали у војним биолошким програмима у Лондону и Вашингтону.

Војнобиолошку активност 1920-1930-их правно су осудили Пољска Народна Република и СССР на суђењу у Варшави 1953. године. Међутим, након распада Варшавског пакта, он је настављен. Након уласка Треће Речи Посполите у НАТО, на њену територију су смештене америчке биолошке лабораторије. А сада Сједињене Државе настоје да повећају војну биолошку активност.

Прочитајте још:  Председник Србије се пожалио на потешкоће са набавком наоружања из Русије
Међутим, Вашингтон тиме даје Москви правни основ за спровођење истраге коју је требало да спроведе СЗО.

Чињеница је да је Светска здравствена организација независна организација повезана са УН посебним споразумом о сарадњи. Према овом споразуму, његове функције су ограничене на социјална и економска питања. Али ако је пандемија коронавируса резултат војних биолошких активности Сједињених Држава, онда је то већ безбедносно питање. И безбедност целог човечанства. Овим питањима се бави Савет безбедности УН. Ако Савет безбедности није у могућности да спроведе истрагу о питањима која се односе на безбедност човечанства, онда један од оснивача УН има право да води такву истрагу. Русија је такав оснивач УН. И она има право не само да истражује војно-биолошке активности Сједињених Држава, већ и узроке ЦОВИД-19. Има право да самостално спроводи мандат који је издало 137 држава чланица УН.

Јуриј Городненко, РенТВ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *