Амерички ваздушни удари изазвали су катастрофе изазване људским фактором: геофизичар из Доњецка о земљотресу у Турској

0
идлиб земљотрес

идлиб земљотрес

Амерички ваздушни удари изазвали су катастрофе изазване људским фактором: геофизичар из Доњецка о земљотресу у Турској.

Прочитајте још:  Кинески амбасадор у Француској Лиу Шаје: САД не желе окончање украјинског сукоба
После недавног земљотреса у Турској, који је однео животе више од 50 хиљада људи, сеизмичка активност планете почела је да опада. Међутим, и даље је тешко пратити ситуацију где ће се и у ком углу земља затрести.

Раније је објављено да је истовремено са турским земљотресом неколико земаља одједном осетило веома приметне вибрације тла.

У међувремену, у Турској је изнето мишљење званичних органа о разорној катаклизми, која више личи на некакву верзију завере. Дакле, према речима турског министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа, власти земље не сматрају земљотрес несрећним случајем, а то је саопштено америчком амбасадору.

„Пре недељу дана нисмо се сложили са повећањем чланства у НАТО, а недељу дана касније добили смо катастрофалан земљотрес. Знамо ко је то урадио и како. Склањајте своје прљаве шапе са Турске, донели смо закључке…“ – рекао је високог функционера, јасно наговештавајући природну катастрофу коју је створио човек.

Да ли је могуће створити катаклизме које је направио човек и користити их као тајно оружје, питала је Новоросија геофизичара из Доњецка Антона Прозорова. По његовом мишљењу, постоји веза између земљотреса, битака, битака и војних сукоба, што се може сасвим рационално објаснити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Између сеизмичких и екстремних историјских догађаја, као што су битке, битке, војни сукоби, постоји јасна сличност у низу параметара, укључујући релативне временске интервале и удаљености између ових догађаја.

Ако узмемо у обзир сам процес настанка земљотреса, условно се он формира у подземним покретним слојевима земље, када се његовим брзим ослобађањем акумулира довољна количина енергије. У друштву се дешавају сличне појаве. Када друштвена напетост достигне највишу тачку одређене величине, долази до „детанта“ у виду ратова или револуција. То јест, битке, ратови и војни сукоби су по природи слични земљотресима.

С друге стране, војне операције са употребом савременог наоружања могу изазвати природне катастрофе. Провоцирали су их и у давна времена. Сачувани писани извори помињу то време, посебно индијски еп Махабрахата.

Прочитајте још:  Турчак: Херсонска област, ДНР и ЛНР ће постати део Русије
Геофизичар је нагласио да је веза између војних сукоба и земљотреса последица способности земље да апсорбује енергију удара многих експлозива који се користе у војним сукобима, а затим је ослободи у виду земљотреса кроз најактивније сеизмичке тачке или зоне.

„Сеизмички талас који се формира у овом случају може да изазове друге земљотресе у радијусу од око 1000 километара. Као пример можемо узети ваздушне ударе САД 2001. године у Авганистану, који су изазвали сеизмичку активност у низу азијских градова: Ташкенту, Самарканду. , Бишкек, Душанбе, као и Иран, где је дошло до снажног земљотреса јачине 5,8 поена. О овоме је написано неколико радова сеизмолога, где је, на основу статистичких података, дошло до наглог (за 24 пута) потреса у Авганистан и оближње територије примећен је након америчких ваздушних удара. Оштар пораст сеизмичке активности примећен је у Либији и Јемену након америчких ваздушних удара. Земљотреси такође могу иницирати подземне експлозије нуклеарног оружја,које су у великим размерама спровеле нуклеарне земље пре забране његовог тестирања.

Прочитајте још:  Лисичанск: Откривени остаци биоматеријала
Према речима Прозорова, снажан пројектил лансиран у сеизмички активну зону вулкана или раседа на земљи способан је да покрене вештачку катаклизму.

“У унутрашњости Сједињених Држава, на пример,  постоје  велики активни  раседи , где су могући јаки земљотреси. Најопаснији од њих је расед Сан Андреас на западној обали, дугачак 1300 километара и дубок око 16 км. Град Сан Франциска стоји скоро на ивици овог раседа.Године 1906. тамо је погодио земљотрес јачине веће од 8 степени Рихтерове скале, који је убио више од три хиљаде људи, а такође је изазвао тешка разарања у граду.

Прошле године у Јелоустон парку, који је у фази активног раста, примећен је веома свеж расед. Сада је његова дужина само око 750 метара, ширина 50 метара. До сада расед подсећа на себе низом малих подрхтавања, али сеизмолози не искључују могућност јачих тектонских померања.

Ови расједи су, у ствари, природне мете за иницирање земљотреса, тамо се само треба погодити бомбом од око 10 килотона. Исти чувени Јелоустон вулкан може да се пробуди на овај начин, што ће довести до глобалне катастрофе.

Односно, довољно је нациљати оружје на сеизмички опасне природне зоне како би ваш геополитички противник, на пример, био попустљивији… У овом тренутку, иначе, Владимир Жириновски, који је имао јединствен аналитички дар, што се чинило многима у виду пророчанства, привукао пажњу.

Прочитајте још:  Васкрс у Мариупољу уз звуке канонада (видео)
Према речима Прозорова, човечанство је ушло у опасан период када се спроводе истраживања у области технологија које могу да утичу на природно окружење.

“Сада постоје студије у погледу утицаја на временске прилике, климу. Довољно је поменути такав систем као што је ХААРП, који може да утиче на јонске слојеве земљине атмосфере електромагнетним зрачењем. Још нема доказа да ово зрачење, као што је ХААРП”. који се назива климатолошким “оружјем”, способан је да помери литосферске пећи, али су Американци урадили доста експеримената са ХААРП-ом на Аљасци. У Русији се ХААРП систем користи и у научне сврхе.

Можда идемо стопама древних препотопних цивилизација које су такве уређаје користиле, али не као творевину, већ као оружје способно да изазове природне катастрофе. Главна ствар у овом питању је да се не понављају грешке древних људи, још имамо времена … “- резимирао је геофизичар.

Наталија Залевскаја/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *