Амбасада Србије у Москви негира укидање безвизног режима са Русијом

0

Амбасада Србије у Москви негира укидање безвизног режима са Русијом.

Безвизни режим са Србијом ће наставити да функционише. Нема званичних информација о промени правила посете земљи, упркос порукама које се шире на друштвеним мрежама о укидању безвизног режима. Амбасада Србије у Москви апелује на туристе да не верују непровереним информацијама.

Поруке о укидању безвизног режима са Србијом од 1. марта 2023. године  почеле су да се појављују ове недеље у телеграм каналима на руском језику. Тема је интересовала и читаоце Билтена АТОР-а.

Контактирали смо амбасаду Србије у Москви 22. фебруара. Тамо су информације о укидању безвизног режима демантоване и позване да се верују само званичним изворима.

АМБАСАДА ЗАИСТА ПРИМА ПИТАЊА ОД УКИДАЊА БЕЗ ВИЗА СА СРБИЈОМ

Особље амбасаде је саопштило да је упознато са лажним информацијама које се шире у медијима и друштвеним мрежама – захтеви за савет по овом питању заиста су примљени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У овом тренутку нема информација да Србија уводи визна прилагођавања за Русе. У таквим стварима топло препоручујемо да се ослоните само на званичне изворе – Министарство спољних послова, амбасаду Србије у Москви. Уколико дође до било каквих промена, благовремено ћемо вас обавестити. Али за сада је све остало како јесте – Русима није потребна виза за посету Србији, под условом да путовање не траје дуже од 30 дана“, саопштила је амбасада.

КОМЕ ЗАИСТА ТРЕБА ВИЗА У СРБИЈУ

Прочитајте још:  Украјинци се прерано порадовали победи у рату за Боршч
Подсетимо, за оне који желе да остану у земљи дуже од 30 дана на располагању су туристичке визе типа Ц. За добијање је потребна потврда смештаја у хотелу или позив пријатеља или рођака. Са њим можете боравити у земљи до 90 дана на сваких 180 дана. Србија такође издаје студијске и радне визе типа Д на 180 дана.

Александра Пољанскаја/Аторус.Ру

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *