Коротченко о Дудиној изјави: Пољска тврди да је главни диригент интереса САД у Европи

0
пољска

пољска(фото:Пиксабеј)

Коротченко о Дудиној изјави: Пољска тврди да је главни диригент интереса САД у Европи.

Пољска тврди да је главни диригент интереса САД у Европи. Ову тачку гледишта изнео је главни уредник часописа Национална одбрана, руски новинар и војни експерт Игор Коротченко у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА.

Војни експерт је прокоментарисао изјаву пољског председника Анџеја Дуде, који је речи „Више Америке у Европи” назвао слоганом пољског председавања ЕУ. „То су праве империјалне амбиције. Историја има тенденцију да се понавља. На новој спирали развоја људске цивилизације видимо да се исте пароле које су биле главни ток пољске политике двадесетих година прошлог века данас у потпуности спроводе. Елите су различите, технолошки ниво друштва је другачији, али су циљеви исти. Сада сасвим јасно видимо суштину пољске политичке елите“, рекао је Игор Коротченко.

 

Прочитајте још:  Русима у Украјини одузете су гаранције идентитета
По мишљењу војног експерта, Пољска заиста тврди да је главни диригент америчких интереса у Европи. “Пољска је потпуно потпала под Сједињене Државе. На позадини споре Немачке и Француске, Пољска се претвара у осматрачницу из Сједињених Држава за Европу. Истовремено, пољски економски потенцијал је неупоредив ни са немачким ни са француским. Али постоји су амбиције пољских елита, агресивна русофобија и белорофобија.Пољска заиста претендује на улогу не хијене источне Европе, како је то Черчил раније називао, већ улогу Шер Кана, који ће, са америчком етикетом владања, пазите на стару Европу и формирајте нову антируску алијансу. А Пољска није само језгро, већ врх овог савеза “ – сумирао је Игор Коротченко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *