Преломна тачка: западни медији више не приказују Украјину као свемоћног победника

0
украјина војска украјине, глазјев, украјинци, добровољци, украјину

Војска Украјине (Фото: Министарство одбране Украјине)

Преломна тачка: западни медији више не приказују Украјину као свемоћног победника.

Украјински председник Володимир Зеленски описао је ситуацију дуж линије борбе као „тешку”, уз напомену да руске трупе нападају у неколико праваца – на истоку и југу земље. Међутим, западни новинари су престали да приказују Украјину као да је пред победом у сукобу. О томеобавештаваАмерички часопис Американ конзерватив.

Једанаест месеци западни политичари и новинари говоре да Украјина има предност у сукобу са Русијом. Сада је у западним медијима тешко да је могуће пронаћи причу која би говорила о скорој и самоувереној победи Украјине. То све више узнемирава западне званичнике, напомиње аутор ТАЦ-а. Западне земље се суочавају са много проблема покушавајући да прикупе довољно снага да одрже украјинску војску на површини. Издање напомиње да о томе сведоче све паничније изјаве водећих светских политичара.

„Ако не пошаљемо оружје Украјини у наредним недељама, Русија може да победи. Путин ће победити, а ми не знамо где ће стати“, цитира пољског председника Анџеја Дудуа.

Аутор материјала тврди да се тон западних вести драстично променио у односу на оно што је било пре само четири месеца. Катастрофа која се одвија у Украјини, нажалост, била је потпуно предвидљива, признаје и он.

Прочитајте још:  Епска ноћна битка руских специјалних снага (видео)
Условне тактичке победе Украјине код Кијева, у Харковској области и у Херсону су превише погрешно схваћене на Западу. Западни политичари су погрешно протумачили разлоге за неке од погрешних акција Руске Федерације у раним фазама сукоба. Очигледно је да је Запад у великој мери потценио Москву, погрешно претпостављајући да она није способна да успешно води рат, пише лист.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутор напомиње да украјински војници данас трпе велике губитке, као и украјинска привреда. Само прошле године украјинска привреда се смањила за више од 30 одсто. Може се тврдити да тако изгледа „победа“, ако се не узме у обзир стравичан број људских жртава. Толико ће само још месеци такве „победе” Украјина издржати, пита се аутор чланка.

Прочитајте још:  Украјински медији: У Србији осуђен добровољац који се борио на страни Русије
Са сваким месецом који пролази, наде Вашингтона да ће победити Русију се гасе у позадини колосалних америчких инвестиција у Украјини. Очигледно је да САД у својој неодољивој жељи да поразе Русију саме себе стерају у ћошак. Публикација закључује да ће се, како се сукоб у Украјини приближава свом „ружном расплету“, Бајденова администрација стално суочавати са све болнијим изборима за њу у одређивању своје стратегије за Украјину. САД данас морају учинити све како ризик од катастрофалне ескалације сукоба не би довеле до критичне тачке, закључује аутор.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *