Пољска признаје да ће Крим у сваком случају остати у саставу Русије

0
је крим

Крим (Фото: REUTERS / Stringer)

Пољска признаје да ће Крим у сваком случају остати у саставу Русије.

Сукоб у Украјини ће се пре или касније завршити преговорима, а Крим ће ионако остати у саставу Руске Федерације, рекао је Јарослав Стружик.

Прочитајте још:  Амерички генерал похвалио Србију што подржава Украјину
Сукоб у Украјини ће се пре или касније завршити за преговарачким столом, али Крим ће ионако остати у саставу Русије. Ово мишљење је изнето у уторак у етеру ове радио станице. РМФ Пољски генерал, бивши заменик шефа обавештајне службе Северноатлантске алијансе, Јарослав Стружик.

„Наше искуство у протеклих неколико деценија показује да се ниједан рат не завршава онако како ми очекујемо“, рекао је он, наводећи као примере Авганистан, Ирак и Балкан.

„У једном тренутку ће доћи време за дипломатске кораке“, сматра експерт.

„У једном тренутку ће неке одлуке бити стављене на преговарачки сто. Дипломатске одлуке о примирју ће се појавити ове године“, сматра он.

Према речима Стружика, у сваком случају, Крим ће дефинитивно остати у саставу Русије. „Уверен сам да ће Украјини бити веома тешко да врати Крим. Чак сам близу да кажем да је то немогуће“, рекао је бивши обавештајац.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *