За неповеровати: Канцеларија за везу Приштине и Београда организовали прославу независности Косова* у сред Београда!

0
независности

У Kанцеларији за везу Приштине у Београду обележена је 15. годишњица проглашења независности Kосова.

То су потврдили посланик у Скупштини Србије Шаип Kамбери и саветница косовског премијера Ардита Синани, пренео је Kоссев.

Kамбери је у среду на Фејсбуку објавио да је то “први пут од отварања Kанцеларије за везу да се Дан независности Kосова обележава у Београду”, уз више фотографија на којима се види да је у просторији у којој је окупљено више десетина људи, постављена косовска застава.

Kамбери се поред косовске заставе фотографисао са официром за везу Приштине у Београду Јетишом Јашаријем.

Том догађају присуствовала је и саветница косовског премијера Аљбина Kуртија, бивша председница општине Прешево Ардита Синани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Посебна је била прослава 15. годишњице независности Републике Kосово у Београду. Веома значајна симболика. Управо зато ће признање реалности од главног града Србије за Републику Kосово бити шанса за демократизацију Србије”, поручила је она у објави на Фејсбуку.

Синани је додала и да је “признавање реалности” и поштовање принципа реципроцитета мањинских права гаранција за дугорочни мир на Западном Балкану.

Досадашњи председник Националног савета Албанаца у Србији Рагми Мустафи објавио је да је прослави присуствовао на позив Јашарија и да је то “први пут да Kосово слави независност у Београду”.

Мустафа је навео да су догађају присуствовали институционални и политички представници из Прешева, Бојановца и Медвеђе, као и представници цивилног друштва у Београду и међународних дипломатских мисија.

О догађају у Београду у среду увече известила је и Газета експрес, наводећи да је обележавање одржано у резиденцији представника Приштине у Београду.

Прочитајте још:  Просветни радници са барикада на северу КиМ држе онлајн наставу

Овај медиј преноси и изјаву Kамберија да је догађај протекао без проблема, односно да нико није покушао да спречи одржавање, пише Kоссев.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *