Ненад Рашић гласао да се српским домаћинима одузме земља у Лепосавићу и Зубином Потоку

0
барикаде

Барикаде (Фото: Иван Максимовић)

Функционер Српске листе Игор Симић на свом Фејсбук профилу саопштио је да је Ненад Рашић на седници Владе у Приштини 14. децембра 2022. године гласао да се одузме земљиште српским домаћинима у Лепосавићу и Зубином Потоку.

– Ради истине и правде, јер би неки очигледно да сакрију од јавности своје активности противне интересима српског народа, Ненад Рашић, нелегални министар је на седници Владе у Приштини 14. децембра 2022. године гласао са обе руке да се одузме земљиште српским домаћинима у Лепосавићу и Зубином Потоку.

Тада је без трунке морала, подржао одлуке Аљбина Куртија којима се отима српска земља од њених законитих власника путем фингиране експропријације.

За све то време, Српска листа и Канцеларија за Косово и Метохију предузеле су низ активности да ту отимачину спрече.

Од првог дана смо са својим народом настојали да упознамо домаћу али и светску јавност, као и представнике амбасада и међународних организација и међународне посреднике у дијалогу о овој отимачини и институционалном насиљу које се спроводи над нашим народом. Ангажовали смо правни тим и адвокате да поднесу приговоре, жалбе и пријаве против нелегалних одлука Владе Ненада Рашића и Аљбина Куртија, а градоначелници су доносили одговарајуће одлуке са циљем да обуставе илегалне радове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И нећемо стати у намери да заједно са својим народом сачувамо имовину наших грађана, спречимо отимање српске земље и милитаризацију мирних српских села и општина – написао је Симић и све документовао фотографијама.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *