У Београду су учестали русофобични поступци, власти не реагују

2
котењук

котењук

У Београду су учестали русофобични поступци, власти не реагују.

У центру Београда освануло је неколико билборда са симболима Србије и Украјине, осмишљених да демонстрирају подршку кијевског режима од стране дела Срба.

Фотографије три различита билборда објавио је 22. фебруара адвокат Чедомир Стојковић, који служи српској прозападној опозицији и одбеглим руским либералима који живе у Београду, јавља дописник ПолитНавигатора.

На фотографији – заставе Србије и Украјине, срце и стиснуте руке у плаво-жутим бојама, праћене паролама: “365 дана солидарности”, “365 дана подршке” и “365 дана молитве”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сам Стојковић није рекао колико је рекламних структура са сличним сликама постављено у Београду, али је признао да оне изражавају мишљење само дела српског друштва.

„Нажалост, ово није слика Србије. Ово је слика нас како се боримо за бољу Србију!“, написао је он на Твитеру.

 

Занимљиво је да чак ни прозападни опозициони медији, који су увек пратили све Стојковичеве акције, овога пута нису извештавали о проукрајинским билбордима. Локални коментатори сматрају да је адвокат платио оглашавање за грантове које су му доделиле западне невладине организације.

Вреди напоменути да је тржиште спољног оглашавања у главном граду Србије под строгом контролом локалних власти, а градоначелник Београда Александар Шапић близак је сарадник председника Србије Александра Вучића, који је више пута изјавио да српске власти шаље хуманитарну помоћ Украјини.

А 23. фебруара је упућен позив једног броја професора Државног универзитета у Београду са позивом да се руском председнику Владимиру Путину одузме статус почасног доктора овог универзитета, који му је у марту 2011. доделио Сенат Универзитета. Руководство Универзитета у Београду до сада ни на који начин није реаговало на ову изјаву.

Прочитајте још:  Шиптари у Црној Гори поново о Великој Албанији

Како је   пренео ПолитНавигатор, Чедомир Стојковић је заједно са представницима украјинске дијаспоре у Србији и руским либералима који живе у Београду поднео пријаве тужилаштву против амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка, директора Безбедносно-информативне агенције Србије (БИА). , аналог ФСБ) Александар Вулин.

Васељенска/ПолитНавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “У Београду су учестали русофобични поступци, власти не реагују

  1. Е па овако , Васељенски – ПолитНавигатору ,
    Када би били мало мање површни , морали сте примјетити да не пише : “… молитве” , како наводите у тексту , него пише : “… molitvi”.
    Ово указује само једно а то би била чињеница да је сва та русофобична гамад добро увезана са ‘рваЦким службама које су у Србији а посебно у сред Београда као код властите NDH , пародон ПДХ (Привремене Државе ‘рваЦке) , куће.
    Дакле , обратити пажњу на употребу израза које користе ‘рвати. Знам да је то сада мало теже примјетити јер је у медијима (па и овдје , у Р. Српској) поплава ‘рваЦко-усташких израза.

  2. Bori se jadni, nikakvi advokat Stijkovic za svoju zadnjicu..da se ne lazemo.! Lepio bi on i ruske ako mu dobro plate. Licno sam na distanci id histericnih psihoticnih likova koje gledamo na TV ima ..kako nas ubedjuju u Svoju Istinu i svoju propalu politiku. Zivela Rusija!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *