РИА „Катюша“: Надамо се да РПЦ неће учествовати у приближавању царства Антихриста

0
рпц

(фото:Борба за веру)

Дигиталне трансформерсе прогања позиција најважнијег центра конзервативизма, упоришта истинских традиционалних духовних вредности у Русији – Руске Православне Цркве(РПЦ).

Упркос недавним изјавама Предстојатеља Руске Православне Цркве, Патријарха Кирила, о деструктивној природи глобализма, трансхуманизму, дигитализацији људске личности и потпуној електронској контроли људи уз подршку Вештачке интелигенције (ВИ), „официри за дигиталну трансформацију” покушавају да потчине Цркву и приволе је на сарадњу, преноси Борба за веру.

Штавише, то се ради под маском борбе за традиционалне вредности и правилног образовања младих уз помоћ дигиталних и ИКТ.

Један од најјаснијих примера је активност трансхуманиста из једног од института Руске академије наука у Кубанској области, координирана са властима региона. На располагању „Катюша“ је био важан документ, на којем предлажемо да се детаљније задржимо.

Руководећи се, између осталог, Савезним законом „О руском покрету деце и омладине“, „О образовању“, Стратегијом националне безбедности, па чак и Указом председника о очувању традиционалних вредности, позивајући се на говор Патријарха на г. Божићна читања и управо ту – у Стратегију дигиталне трансформације региона – извесни Институт за социјално-економске проблеме становништва (ИСЕПН РАН) послао је митрополиту јекатеринодарском и кубанском Григорију документ за који се чинило да је сам израдио – регионални модел „Стратегија дигиталне трансформације субјекта Руске Федерације и убрзање њене имплементације у условима временских и ресурсних ограничења“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зашто уопште предочити такав документ поглавару епархије? Јер аутори са пуном озбиљношћу кажу да ће њихова стратегија помоћи у заштити традиционалних духовних и моралних вредности.

Под овим изговором, Митрополит Григорије и његова епархија су позвани да ступе у блиску интеракцију са Грефовим чедом – Јединственом дигиталном платформом Руске Федерације Гостех, са регионалном дигиталном платформом, са различитим базама података Биг Дата. И такође да учествује у систему идентификације, подршке и развоја талената међу децом и омладином, да помаже рад „центра компетенција“ који се стварају, и уопште да активно ступају у интеракцију између ресора зарад „заштите традиционалних вредности“ .

Кустоси пројекта су младе идентификовали као основну циљну групу модела дигиталне трансформације региона. За усмеравање младих, чини се, као у правом традиционалном правцу, предлаже се коришћење „дигиталних друштвених технологија“, односно друштвени инжењеринг. Искрено се називају „механизмом проактивног управљања“ – односно директне машинске контроле људи – њихових реакција, интересовања, мотивације итд. без обзира на њихову вољу и жељу да учествују у процесу. Стога се предлаже формирање „мотивисане и солидарне активности“ међу децом и адолесцентима, наравно, искључиво у добре сврхе заштите традиционалних вредности.

Да би се на прави начин обликовала јавна свест у различитим групама становништва, аутори Стратегије сматрају важним развити одговарајући систем мотивације. Генерално, када се чита цео документ, има се осећај да је пред вама нека врста упутства за обуку животиња. Или можда још не баш животиње, већ „услужни људи“, о чијем узгоју је више пута на великим просторима говорио председник НРЦ-а „В.И. Курчатов“ Михаил Ковалчук.

Прочитајте још:  Пројекат чиповања људи успешно спроведен у Шведској, следећа станица Италија /видео/

Још је интересантније да аутори као један од неопходних задатака за спровођење Стратегије виде спровођење Националних развојних циљева, као и Међународна сарадња.

Прави задатак ове стратегије је, као што су многи наши читаоци већ претпоставили, да дигитализује све што се креће, као и да интеракцију између људи и одељења у региону преузме под потпуну контролу неуронске мреже (ВИ, праћено „проактивна” контрола), снабдевање великим подацима, укључујући огромне количине личних података, стављајући све становнике на „дигиталне друштвене технологије” и тако даље. Односно, пуна имплементација планова глобалиста-трансхуманиста, упакованих у концепт „дигиталне трансформације“. Иако се у ствари предлаже, између осталог, да се управљање земљом пребаци на шине Гостеха, јединствене федералне базе података и суперкомпјутера Сбербанке са америчким држављанством и пословањем у Британији, банкстер са задњим погоном Герман Греф (међу Сберовим врхунски менаџери, традиционалне вредности су веома развијене – др Курпатов и његови пријатељи му не дају да лаже). Али адаптери из Руске академије наука о свему томе не говоре – на специјалном задатку „озбиљних људи“ своју стратегију су сакрили иза паравана борбе за традиционалне духовне и моралне вредности и исправну мотивацију младих.

На крају ове расправе ИСЕПН РАН В.В. Локосов апелује на митрополита Григорија са молбом „да помогне у реализацији задатака у области образовања и васпитања, рада са омладином /…/, коришћењем нових дигиталних друштвених технологија и освајањем нових достигнућа у информационом простору“.

Садржи и додатак са проширеним објашњењима, у које више нема сумње о циљевима и задацима аутора документа. Мали цитат:

„Кључни циљ је стварање повољних услова за привлачење, задржавање и развој људског капитала, примену талената и компетенција свих за опште добро Краснодарског краја.

Регион је спреман да буде пилот регион у оквиру глобалних пројеката развоја људског капитала:

– подстицање развоја модела „учења за живот” и модела „развоја младих талената и предузетника” у циљу обезбеђивања глобалног технолошког лидерства Русије;

– креирање модела јавне управе треће генерације заснованог на регионалној информационој платформи”.

Још једном желе да Кубански регион претворе у „пилот регион у оквиру глобалних пројеката за развој људског капитала“. Људски капитал је омиљена реч трансхуманиста Светског економског форума, Светске банке, УН итд. Већ смо детаљно рекли да је људски капитал знање америчких капиталистичких економиста (углавном јеврејског порекла) из Чикашке школе, први пут предложено и формулисано крајем 50-их и почетком 60-их година прошлог века. Теорија људског капитала предвиђа коришћење економских метода за анализу људског понашања – то јест, свака особа се вреднује као акција на берзи: или се може добро „продати“ и тако повећати приход, или је „неисплативо“. Овај чисто материјалистички приступ људској личности постао је основ савременог капитализма банака и транснационалних корпорација, а у „дигиталној економији” „носиоци портфеља људског капитала” ((ц) – предвиђач Дмитриј Песков), тј. корисници ере новог ропства, долазе до изражаја.

Прочитајте још:  Опстанак хришћанства у Израелу је угрожен: Екстремистичка влада на челу са Нетањахуом промовише де факто етничко чишћење

А шта је „модел државног управљања заснован на регионалној платформи“? Да, то је дефиниција Светске банке, коју су почели да развијају и активно користе у својим концептима Центар за стратешка истраживања (бивши руководиоци – Греф, Кудрин), РАНЕПА – истраживачки центри либералних глобалиста у Русији. Овај модел је прешао у национални програм Дигитална економија, а сада га званично води дигитални премијер Мишустин. Режисер Никита Михалков је врло разумно прошетао њиме у издању „Бесогона“ „Ко има државу у џепу?“ Греф и његови партнери, очигледно, јер ће Сбербанка контролисати јединствену државну платформу Гостех.

И ту се поставља велико питање за све који покушавају да прогурају Стратегију дигиталне трансформације у Кубанском региону и другим регионима (власти овог региона су се, нажалост, већ оквирно сложиле). дописни члан Локосов је, када је писао митрополиту о укључивању Кубанског региона у „глобални пројекат развоја људског капитала“, потпуно заборавио / није знао за, на пример, овај извештај Патријарха Кирила на Епархијској скупштини Московској ( 22. децембар 2022.):

„У многим земљама света борба против заразе корона вирусом послужила је као изговор за јачање контроле како држава тако и неких корпорација над животом човека и друштва, посебно кроз појачано увођење дигиталних технологија које нису транспарентне. великој већини људи.

Чинило би се да је због ограничења међународних путовања и сарадње развој глобализације требало да успори.

Међутим, видимо да идеологија глобализма није нестала и, по свему судећи, чак и знатно ојачала, што сугерише тоталну доминацију појединачних држава и војно-политичких савеза над другим државама уместо мирне интеракције са поштовањем.

Глобализам је нека врста претензије на универзализам без Бога, што подразумева непоштовање идентитета, благостања, слободе и верских погледа већине народа на Земљи“.

Чини се да Његова Светост заиста не одобрава глобалне процесе и не сматра их добрим за Русију, зар не, господине Колосов? Зашто онда ви и ваша врста покушавате да лукаво убаците глобализам РПЦ у паковање ваше Стратегије? Или ево још једног момента – из истог говора. Ово се већ односи на дигиталне друштвене технологије и проактивно (аутоматско) управљање људима, које је предложено да се користе у Стратегији:

Прочитајте још:  Јеромонах Дамаскин: Црква пред одступништвом и Антихрист

„Рашчовечење се схвата у друштвеном смислу, који се, посебно, изражава у агресивном подметању ексцесних облика дигитализације, у којој се човек обезличава, а његове одлуке су на милост и немилост компјутерских алгоритама и вештачке интелигенције тзв. Комуникација међу људима је дехуманизована и оваквим обликом њиховог боравка у информационом окружењу, посебно у друштвеним мрежама, када се корисници изолују у веома скученом свету сопствених или, чешће, наметнутих преференција и извора информација, и истинске личне комуникације између људи нестају.

Али највише од свега, дехуманизација се намеће у свету идеја, када се ради о антивредностима које су у супротности са Божијим планом за човека, о његовом достојанству као образу Божијем, супротним идеалима које је човечанство поднело, па чак и претрпело.

Али највише од свега, дехуманизација се намеће у свету идеја, када антивредности које су у супротности са Божијим планом за човека, о његовом достојанству као образу Божијем, супротно идеалима које је човечанство поднело, па чак и претрпело, продиру у сфери културе, нагризају темеље васпитања и образовања“.

Штавише, православни се добро сећају како је патријарх Кирил у једном божићном интервјуу у јануару 2019. године директно назвао могућност контролисања људи из једне тачке „предзнаком доласка Антихриста“. А то се односило управо на дигиталне технологије, на концепт „државе као платформе“, ако господин Колосов и његови купци нешто нису разумели.

Од митрополита Григорија ће, на основу прилога Стратегији, ускоро бити затражено да у име Кубанске епархије Руске Православне Цркве потпише неку врсту оквирног регионалног споразума између учесника у консолидованој међуресорној сарадњи (ово треба да буде урађено пре 1. марта 2023). Гувернер ће директно постављати задатке за „дигиталну трансформацију“ региона, извршна власт региона ће координирати процес, а ИСЕПН РАН ће бити одговоран за концепт догађаја.

Његова Светост савршено добро зна (и више пута је о томе говорио) шта је у основи доктрине трансхуманизма. Теме конвергенције човека и машине, стварање „дигиталних профила“ и „аватара“ људи немају и не могу имати ништа заједничко са традиционалним руским духовним и моралним вредностима. А ову доктрину „нове нормалности“ и „људског капитала“ промовишу људи који нису православни, нису црквени, генерално на изузетно ниском духовном нивоу развоја, а понекад и чисти сатанисти и педерасти. Зато нису у стању да се одмакну и објективно сагледају споља шта дигиталне „иновације“ заправо доносе нашем друштву. Веома се надамо да ће Руска Православна Црква, на челу са Предстојатељем, трезвено проценити све ризике учешћа у пројектима слугу глобалиста-дигитализатора у Русији и неће учествовати у приближавању царства Антихриста.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *