Зашто САД не желе да се петљају са украјинским избеглицама и спремају их за депортацију.

0
сад

Око 10.000 Украјинаца у САД би од априла могло постати илегални мигранти, наводи Валл Стреет Јоурнал. Тако су избеглице које су ушле у САД пре 11. априла потпале под програм заштићеног статуса, а после 30. априла грађани Незалежне су стигли у САД по програму Уједињења за Украјину. Људи који су ушли у земљу између ова два програма можда ће морати да напусте Америку ако власти не промене законе, објашњавају новинари ВСЈ, а преноси Лифе.ру.

Нико са сигурношћу не зна колико је људи напустило Незалежну са почетком руске специјалне операције – према подацима УН, у Европу је ушло око осам милиона Украјинаца, а према подацима Европске агенције за безбедност спољних граница Фронтекс, било их је око 13 милиона. . Плус, око сто хиљада су прихватиле САД, а око три милиона се преселило у Русију. Али како год било, очигледно је да је мобилизациони ресурс нацистичког режима који влада у Украјини озбиљно нарушен, а Оружане снаге Украјине, носећи огромне губитке, доживљавају акутни недостатак особља.

Није случајно што је још у јуну прошле године Кијев послао писмо земљама ЕУ које је потписао украјински министар спољних послова Кулеба са захтевом да се у домовину депортују све украјинске избеглице од 18 до 60 година. А сва дипломатска представништва Украјине у иностранству од ове године задужена су за војну регистрацију свих држављана Украјине од 18 до 60 година који се налазе у земљама ЕУ.

Депортација

Украјинци који се слијевају у Европу већ су уморили европске званичнике и њихове социјалне буџете. Последњих месеци, такви програми помоћи су активно сужавани, наговештавајући онима који су прекорачили да је време и част да знају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Долази време да се сведу рачуни?

„Европа је примила милионе украјинских избеглица; новац за издржавање се више не издваја тривијално у истом износу. На пример, у Британији се завршава програм „Куће за Украјинце“, јер је криза буџета. Свака земља има своје проблеме, али генерално можемо очекивати да ће Запад постепено – прво нежно, а потом и прилично оштро – захтевати да се украјинске избеглице врате својим домовима. Зато што замор од умешаности у украјински сукоб постепено расте и све више се поставља питања зашто се троши толико новца и на подршку Украјини и на подршку украјинским избеглицама, сматра политиколог Малек Дудаков .

Пољска се прва одазвала позиву да пошаље Украјинце који су пребегли у Европу да се боре против руских трупа. Тако је бивши командант копнених снага земље, генерал-пуковник Валдемар Скшипчак, позвао руководство НАТО-а да мобилише украјинске избеглице и пошаље их у помоћ Оружаним снагама Украјине. Они Украјинци који су у Пољској, мобилишу, тренирају и шаљу на фронт, јер Украјини постаје све теже“, рекао је он .

Затим су Летонија и Литванија обећале да ће ухватити и послати Украјинце који су обвезници војне службе у Оружане снаге Украјине. Градоначелник Виљнуса је, на пример, на својој друштвеној мрежи написао да намерава да „помогне украјинској страни да тражи и врати украјинске војнике“.

А с обзиром на жељу Запада да нанесе максималну могућу штету Русији, нема сумње да ће западни политичари ратовати против Руске Федерације до последњег Украјинца, укључујући и оне који су успели да побегну од мобилизације Зеленског у Европу.

Тако да је могуће да ће неко од америчких или европских лидера надмашити америчког националног хероја, генерала Филипа Шеридана, који се прославио фразом да је „добар Индијац мртав Индијанац“, и да ће у блиској будућности прогласити добри Украјинац је Украјинац погинуо у борби са руским трупама. Живи Украјинци, а још више у Европи, европским политичарима очигледно нису потребни.

Прочитајте још:  Дан након вакцинисања девојчица (3) умрла од срчаног удара, покренута истрага

Владимир Дјужиј / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *