Ко координира антируске митинге на годишњицу СВО – 1. део

0

Ко координира антируске митинге на годишњицу СВО – 1. део

Опозициони ресурси су унапред најавили глобалну антируску акцију „Година терора“ . Обећано је да ће се одржати у неколико земаља одједном од 23. до 26. фебруара.

Слоган акције је „Победа Украјини! Слобода Русије! (Победа за Украјину! Слобода за Русију!).

Политички симбол је бело-плаво-бела застава, која је већ снажно повезана са издајом и жељом за потпуним разбијањем руске државности. Симбол се такође користи за промоцију виртуелне легије Оружаних снага Украјине „Слобода Русије )“.

У видео најави акције примећен је олигарх Михаил Ходорковски, који, седећи у Великој Британији, позива Русе широм света да учествују у митинзима .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Екатерина Шулман (страни агент) такође захтева  да изађе на улице у иностранству како би створила привид протеста.

Веб страница је направљена посебно за акцију (. На његовим страницама можете прочитати да се сви скупови организују на приватну иницијативу и за личне ресурсе руских активиста.

Међутим, наши извори јављају да се очекује да, између осталих, и амбасаде САД на терену координирају и финансирају акције. О томе сведочи и састав учесника: лавовски удео на овај или онај начин подржавају западне структуре.

Дакле, у главном граду Пољске митинг организује Евромајдан Варшава”. Од 2013. године структура помаже  Украјинцима да постану део Европе, а последњих годину дана одржава акције, међу којима чак постоји и захтев да се признају РФ као терористичка држава.

У Вроцлаву, Катовицама, Кракову и Познању, догађај се одржава под покровитељством организације За Волна Росје  („За слободну Русију“). Председница организације је Анастасија Сергејева: у новембру је основала „Грађански савет ” са циљем да регрутује руске држављане у Оружане снаге Украјине.

Прочитајте још:  ДАНИ(Ј)ЕЛ СИМИЋ: КАЛИЊИНГРАД НИЈЕ КАЛИНОВИК, АЛИ ЈЕСТЕ БРЧКО

У Аустралији скупове организује Алијанса Свобода , једна од најагресивнијих имигрантских организација. Новопридошли опозиционари траже протеривање руског дипломатског представништва и признање Руске Федерације као терористичке државе.

Активисти се баве и узнемиравањем представника руске дијаспоре који не подржавају Украјину: њихови лични подаци процуре у јавност, а такође се преносе локалним специјалним службама и послодавцима.

У Србији акцију организује „Руско демократско друштво“. Комбинује критике и руских и српских власти: води кампању за признање независности Косова и подрива идеју руско-српског пријатељства. Извори су известили о везама челника организације са страним амбасадама.

▪Слична структура делује и у Бугарској – покрет „За слободну Русију / За слободну Русију )“. На њеном челу је одбегли руски политичар Генадиј Гудков, који већ дуже време говори да је Русија пред колапсом.

Организација се појавила у Бугарској непосредно пре почетка Новог светског поретка и бори се против локалних русофила, укључујући и активно супротстављање Руском дому у Бугарској.

Васељенска/Рибар

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *