Савршен злочин Какогенија

0

Какогенија значи злородни. Геније значи самородни.

А ти када постиш, намажи главу своју, и лице своје умиј,

Да те НЕ виде људи гдје постиш, него Отац твој који је у тајности; и Отац твој који види тајно, узвратиће теби јавно.

(Мт.6,17-18)

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Патриотизам, где су границе нашег идентитета

У новијој историји оне би се простирале од Ћеле – куле на истоку, па до ”3Ј” (Јадовно, Јастребарско, Јасеновац) на западу. У темељима овог идентитета леже кости мученика. Здање је ипак од бираних костију. Све саме лобање ратника. Њихова имена су нам непозната. А познати су. Темељи су. Да су били певачи лаких нота сећали би их се и до данас. Сахранили би их у алејама заслужних. Оплакали и оплакивали. Ожалили. Овако, добро је да нису морали у Хаг.

 

Ћеле-кула (тур. kelle kulesi — кула од лобања) споменик је из Првог српског устанка који је у знак одмазде тадашња турска власт у Србији изградила од лобања, погинулих српских ратника, предвођених Стеваном Синђелићем, у бици на Чегру.

Да сам неко, сваку би важнију делигацију примио у Нишу, и уместо почасне гарде, одвео би је до ове јединствене тврђаве – споменика ако већ не могу до Јадовна. Након тога почели би званични разговори о важним темама. Биолошко и неуролошко поистовећивање са Слободарима и ценом слободе било би у темељу нашег бића!

 

За ”савршен злочин ултра издајника” не би било места!

 

”Евгеније значи благородни. Какогеније значи злородни. Геније значи самородни. Геније нема свога пута. Он мора поћи путем или Евгенија или Какогенија. Стари Јелини су и демона називали генијем. Очигледно је, дакле, да по неки геније може бити и какогеније, то јест, злородни, или на зло рођени. У Европи су названи генијима сви најдаровитији људи, но без разлике у погледу благородства и злородства. Отуда ми видимо у неким од тих европских генија ангелске људе а у некима, опет праве демоне. Евгеније је онај човек који зна своје сродство са Богом, и сходно томе живи и влада се. Какогеније је онај човек који одриче своје сродство са Богом и налази га у материји (земљи) или аду, па сходно томе и живи и влада се. Геније је онај човек коме је Творац позајмио многе таленте, а он те таленте употребио или као Евгеније или пак као Какогеније. Прави хришћанин може бити Геније, не сме бити Какогенија, мора бити Евгеније.” Св. Владика Николај Велимировић

Прочитајте још:  Туго, наша, крајпуташка

 

Поука (моја)

Када нас буду водили Евгенији (у нама) уместо Какогенија и фарисеја, биће нам боље.

Мирослав Пушоња

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *