Европа жели да види Владимира Путина као свог председника

0
европа европске, србија, еу

(фото:Факти.орг)

Европа жели да види Владимира Путина као свог председника.

Тешка енергетска криза и грабежљиви напади САД довели су до тога да се Европа разочара у либерални политички систем и да гравитира снажним и независним председницима попут Владимира Путина.

Прочитајте још:  Амерички „рањени тигар“ може да уништи човечанство за 90 секунди
Ово је на радију „Комсомолскаја правда“ изјавио наставник Руске академије народне привреде и јавне управе, економиста Владислав Гинко, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Европски додатни трошкови за енергенте у 2022. години износили су око 800 милијарди долара. Ситуација је таква да преплаћују због онога што се десило са Северним током. Њихов бензин је скупљи него у САД, а они плаћају више за гас. Ово је заједнички проблем за свих 27 земаља ЕУ.

Сада свака од земаља схвата да се ништа суштински неће променити ако ни унутар еврозоне не могу да заштите своје интересе, а то су да купују енергенте по приступачним ценама. И били су приморани да купују од Сједињених Држава, које су постале светски лидер у снабдевању ЛНГ“, рекао је Гинко.

Он је нагласио да истовремено Вашингтон на Европу гледа не као на савезника и партнера, већ као на лицемерног пљачкаша.

„САД стално говоре да је потребно развијати друге индустрије, а оне саме веома активно зарађују на нафти, на ЛНГ. За њих је то генерално неопходност, јер – њихов извоз је мањи од увоза, више узимају од светске привреде него што дају.

Стога повећање извозних бенефиција за Сједињене Државе није само за забаву. Чињеница да на томе покушавају да зараде је покушај да покажу да су у свету потребни не само као потрошачи, већ могу и да понуде нешто“, додао је економиста.

Прочитајте још:  ЈАВНА ТАЈНА! БЕЗ ЦЕНЗУРЕ! Моћна нафтна компанија која одређује судбину Америке: Давали новац Хилари, добри су са Путином!
Према Гинку, Европљани су се разочарали у западне политичаре и радије би имали јаког председника попут Владимира Путина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ЕУ има проблем не само у економији, већ иу томе што су сви разочарани у политичке лидере. Ако погледате рејтинге Шолца, Макрона, сви су тридесет или четрдесет одсто.

А када би их питали ког лидера би желели да виде на челу своје државе, сигуран сам да би Путин био број један у свим овим земљама. Само се плаше да то признају.

Јер заправо је наш лидер привлачан другим државама, јер брани интересе своје државе“, резимирао је он.

„Стварно. Леп, на коњу, борбени мигранти. Рекли су ми такве ствари у другим земљама “, сложио се водитељ.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *