Пентагон: САД не дају приоритет испоруци борбених авиона Ф-16 Украјини

0
пентагон

Пентагон (Фото: defense.gov)

Пентагон: САД не дају приоритет испоруци борбених авиона Ф-16 Украјини.

Вашингтон не сматра да је слање војних авиона Ф-16 у Кијев приоритет, па САД нису почеле да обучавају украјинске пилоте. То је изјавио заменик шефа Пентагона за политичка питања Колин Кол, преноси ТАСС.

Он је напоменуо да ће за пребацивање ловаца у Украјину и обуку пилота бити потребно око годину и по дана. Пошто одлуку о трансферу Ф-16 нису донеле САД или друге западне земље, нема смисла обучавати украјинске пилоте да управљају борбеним авионима, преноси Белта.

Прочитајте још:  Министарство одбране Белорусије саопштило је да су украјинске власти изгубиле контролу над ситуацијом у земљи
Кол је рекао и да су украјинске власти тражиле од САД да им испоруче до 128 војних авиона четврте генерације. Истовремено, званичник је приметио да би трансфер чак и дела нових ловаца Вашингтон коштао 10-11 милијарди долара.

Кол је рекао да Сједињене Државе преферирају слање војне опреме која се најбрже може испоручити Украјини. Ово се посебно односи на системе противваздушне одбране и оклопна возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *