Не скинхедси и не антифа: Шта је “ПМЦ Риодан” којим су тинејџери опседнути

0
риодан

У Москви и другим градовима дошло је до масовних туча тинејџера, међу којима су били и неформални људи из ПМЦ Риодан. Шта се зна о овој субкултури, истражује Лифе.ру.

Шта се десило у тржном центру “Авиапарк”

У московском тржном центру „Авијапарк“ 19. фебруара избио је један од првих окршаја у којем је учествовао „ПМЦ Риодан“. Момци спортског изгледа нису делили нешто са црнокосим неформалним људима у ресторану. Реч по реч, „објасни за опрему“ – почела је туча. Неформали су узвратили. Снимак инцидента поделило је десетине младих јавности – то је изазвало ефекат експлозије бомбе међу школарцима.

Дан касније, тинејџери су решили ствари одједном у два метрополитанска тржна центра – у истом Авиапарку и Марцос Малл-у. А викендом су се млади масовно тукли већ у тржним центрима не само у Москви, већ и у Санкт Петербургу, Новосибирску, Казању и Курску. Стражари се нису посебно мешали у масовне борбе. Све су успеле да растуре само полиција за нереде. Приведено је на десетине тинејџера. Најмлађи нису имали ни петнаест година. Било је много повређених, али за сада говоримо о неопасним повредама. Испоставило се да су вести о наводно избоденим на смрт и избаченим кроз прозоре лажне. Али информације о девојци чије је лице смрскано, авај, потврђују се.

Чак су га и случајни људи добили. Један од првих који је “страдао за своју опрему” био је Јуџин. Постоји снимак злостављања и пребијања његове компаније. Био је 21. фебруар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Био сам збуњен са чланом Риодан ПМЦ-а. Да, и ја волим да носим црну косу и специфичну одећу, али не сматрам да сам у овој заједници. Баш смо били на ручку, али се за нас ухватио реп агресивних момака. Покушали смо да се сакријемо у биоскопској сали тржног центра, али није успело. Тукли су ме, још ме је болело лице и ребро. Напунили су га бибером, добили не само у очи, већ и у уста, – рекао је један од тинејџера.

Прочитајте још:  УГОСТИТЕЉ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПОДИГАО БУРУ: Немам зараду од Босанаца, само ми троше асепсол! (ВИДЕО)

Судећи према бази података Черомушкинског окружног суда у Москви, четворица вероватних подстрекача (према прелиминарним информацијама сви припадају покрету ПМЦ Риодан) су већ стављени у кућни притвор. Покренут је кривични поступак по другом делу члана „Хулиганизам“.

200 хиљада фанова “ПМЦ Риодан”

Највидљивији учесници туче – због свог изгледа – били су припадници нове омладинске субкултуре „ПМЦ Риодан“. Још није јасно како се појавио префикс ПМЦ (приватна војна компанија. – Прибл. Живот ). Риоданци носе кариране панталоне, дугу црну косу и одећу са четворком на белом пауку. Ова симболика је преузета из популарне јапанске аниме серије “Хунтер к Хунтер”, такве тетоваже су направили тамошњи чланови Спидер банде. Генерално, ова аниме је бајка са својим херојима и зликовцима.

Риодан је генерација паукова. Био је ту велики ратник Омокаге, који је био поражен од издајице риодан Хисоке. Међутим, поштени и храбри Илуми је збацио издајника Риодана. Нова генерација паука су храбри, пристојни и само траже нове пријатеље људи, а не изазивачи сукоба. Ми смо за МИР СВЕТА! – ево типичне објаве у јавности “Риодан”. Покрет има неколико група на друштвеној мрежи ВКонтакте. Најбројнији има скоро 193 хиљаде претплатника.

Представници покрета кажу да је риодан заједница људи који воле аниме, играју Дота-2 и ударају на концертима Дота репера као што су Схадовразе и Јузо. Спидер 4 није ништа друго до роба која се првенствено користи током догађаја или окупљања у заједници. Главни циљ је да се окупимо и опустимо заједно. У Риодан групама можете пронаћи доста видео снимака са таквих састанака: ништа посебно, паметни млади људи се друже и никоме не сметају.

Извесни Али Реданов се сматра недореченим вођом покрета. Он је био тај који је створио прве јавности. Која од његових страница је права, такође се не зна. Према неким информацијама, после прве спонтане туче, Редановцима је заказао састанак у тржном центру Авиапарк, на коме је понудио да налети на „скине“ и „гопнике“. Још није познато да ли је ухапшен или не.

Прочитајте још:  У Херсону приведени диверзанти који су планирали терористичке нападе на цивилне објекте

И сами представници ПМЦ Риодан тврде да су мирољубиви, али их редовно нападају фудбалски ултраси, националисти, људи из централне Азије и Кавказа. Разлог је појава Реданса.

Међу противницима „ПМЦ Риодан“ били су и активисти интернет заједнице „Централ Банк нот мит“, што значи „Цветној булевар није место за састајање“. Овај омладински покрет заговара спорт, прави спотове са младим наркоманима и пијаницама, где их исмевају. Иако се сами администратори ограђују од било каквог испољавања насиља, једна од девојака коју су исмевали тада је поливена зеленом фарбом по лицу.

Истина, сада јавност „Централна банка не мит” и „ПМЦ Риодан” покушавају да помире своје учеснике. У обе јавности посне слатке слике о пријатељству.

Провокација или идеолошки сукоб

Према речима представника оба покрета, узрок масовних туча у Москви и другим регионима могла би да буде провокација. На пример, са стране „Централне банке не мит” је извесна анонимна особа, кријући се на друштвеним мрежама иза арапских хијероглифа, позвала на репресалије над Редановцима. Како се испоставило, ова особа може да живи у Мексику, барем је члан многих локалних локалних група као што су „Мекицо Цити Цхат” и „Цанцун Флеа Маркет”. Аватар је Владимир Зеленски.

Провокатори су могли да делују и са стране „ПМЦ Риодан”. На пример, извесни Кир Чвкреданов, за кога се испоставило да је девојка из Кијева, који је позвао на убијање скинхедса.

Постове које подстичу мржњу поставило је на десетине таквих „тролова“. Затим су стотине тинејџера поделиле овај негатив, поново га поставиле и изнудиле. Видело хиљаде. А сада су најочајнији отишли ​​у тржне центре и тукли се.

Егор Перезхогин / Васељенска
БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *