„ Ако сутра буде рата! » Милион и по људи спремно је да се мобилише за потребе војске – Савет безбедности Белорусије

0

„ Ако сутра буде рата! » Милион и по људи спремно је да се мобилише за потребе војске – Савет безбедности Белорусије.

Ако у Белорусији буде уведено војно стање, број војних организација биће око 1,5 милиона људи. Ово је 25. фебруара саопштио државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович у интервјуу за државну телевизију Белорусија-1.

Прочитајте још:  КОЛИКО ИМА СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА У УКРАЈИНИ И ОДАКЛЕ ДОЛАЗЕ? Табела руске војске
Савет безбедности Белорусије је оцртао војни потенцијал земље – у случају „превођења привреде на војну основу“ и проглашења ванредног стања, за потребе војске може бити мобилисано 1,5 милиона људи. Волфовић је појаснио да није мислио на борце Оружаних снага, већ на структуре војне организације државе.

Државни секретар Савета безбедности рекао је да ће закон о народној милицији, чије се усвајање ускоро у Белорусији планира, легитимисати могућности и добровољну жељу грађана да бране земљу.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
„Поред тога, народна милиција има за циљ пружање помоћи на терену, заштиту јавног реда, борбу против разбојништва, сузбијање пљачке и борбу против диверзантских и извиђачких група“, рекао је он.

 

 

Прочитајте још:  Русија је уништила целокупну одбрамбену индустрију Украјине
Волфович је одлуку о усвајању овог закона назвао благовременом – на основу сложене војно-политичке ситуације, изазова и ризика који се формирају у односу на Белорусију.

Подсетимо, према подацима Међународног института за стратешке студије за 2022. годину, професионална војска земље има око 48.000 војних лица и око 12.000 граничара.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *