Сатански храм отвара клинику за абортус у Новом Мексику

0
абортус

(фото:Пиксабеј)

Сатански храм отвара клинику за абортус у Новом Мексику.

ТСТ дефинише абортус као „верску праксу“ и „верско право“ у својим издањима. Тврди да ће бесплатно саветовати

Организација Сатански храм (Сатаниц Темпле) најавио је отварање онлајн клинике за абортуси прикупљање донација за проширење своје делатности. На сајту храма стоји: „ТСТ је свој објекат назвао ‟Сатанска клиника за абортус мајке Семјуела Алита. До 1973. лекари који су вршили абортус могли су да изгубе дозволу и оду у затвор. Године 1950. мајка Семјуела Алита није имала избора. Назив клинике подсећа на значај права на контролу над својим телом и на могуће последице губитка овог права. Сатанска клиника за абортус мајке Семјуела Алита је онлајн клиника која пружа верске лекове за абортус. Клиника испоручује лекове за абортус поштом становницима Новог Мексика који желе да изврше религиозни ритуал абортуса у Сатанинском храму.”

ТСТ дефинише абортус као „верску праксу“ и „верско право“ у својим саопштењима и каже да ће женама пружати бесплатно саветовање које ће финансирати донатори, а оне ће морати да плате само лекове. Установом ће управљати лиценцирано медицинско особље и пружаће услуге женама које живе у држави које имају 17 година или више и трудне до 11 недеља.

Семјуел Алито је судија Врховног суда САД који је поништио Рое против Вејда. У држави Нови Мексико, абортус је и даље легалан до порођаја у свим окрузима, осим у градовима Хобс и Кловис, који су забранили абортус након што је поништен Рое против Вејда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Отварање клинике за абортусе уследило је након низа акција које је организовао Сатанистички храм и добило је широк публицитет. Сврха акција је била наметање ограничења неоправдано широке, са становишта сатаниста, слободе вероисповести. ТСТ је захтевао да се ограничи право на истицање верских вредности на јавним местима. Према њиховом саопштењу за јавност, ТСТ је позван да се „супротстави верској дискриминацији како би се обезбедило одвајање цркве од државе и заштитила уставна права својих чланова“. ТСТ је подигао бронзану статуу Бафомета испред Капитола Оклахоме у знак протеста против статуе Десет заповести.

Организација је такође промовисала формирање клубова „Сатана после школе” у школама, за разлику од хришћанских дечијих клубова „Добре вести”. Оснивачи клубова називају их местом где деца могу да уче „о доброти и емпатији, критичком мишљењу, решавању проблема, креативном изражавању, личном суверенитету и саосећању”.

Прочитајте још:  Адолф Хитлер победио на изборима у Намибији

У исто време, ТСТ захтева да право на абортус буде заштићено као верско право према Првом амандману на Устав САД и савезним законима.

Васељенска/ИФАМ ЊУЗ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *