Највише украјинских војника на фронту убијено у року од четири сата

0
мариупољ, војника

Највише украјинских војника на фронту убијено у року од четири сата

Пензионисани амерички маринац који се бори у Украјини рекао је за АБЦ Њуз да су линије фронта „млин за месо“ где војници преживљавају у просеку од „четири сата“.

Трој Офенбекер се бори са украјинским снагама у региону Донбаса. Москва и Кијев се боре око Бахмута већ неколико месеци док руске снаге полако освајају град.

Немачка је у јануару проценила да Кијев губи „троцифрен број“ војника који се свакодневно боре за Бахмут. У то време, Бела кућа је веровала да председник Володимир Зеленски улаже превише живота и ресурса да би одбранио град.

Офенбекер сугерише да се ситуација за украјинске војнике може погоршати. „Било је прилично лоше на терену. Много жртава.” Он је оценио да је „очекивани животни век око четири сата на првој линији фронта“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да руски напад на град не јењава и да се претворио у „млин за месо“. „[Артиљерија] нон-стоп делује.“ Офенбекер је објаснио да се руске снаге боре даноноћно. „[Руси] су можда у последње време наишли на недостатак граната, али последњих неколико недеља то је било непрекидно гранатирање. Цео дан и ноћ“, рекао је за АБЦ.

У међувремену, западни присталице Кијева поручиле су Зеленском последњих недеља да се земље НАТО-а боре да пронађу артиљеријске гранате које ће послати Украјини. Секретар одбране Лојд Остин рекао је да ће САД обучити украјинске снаге о методама борбе којим ће користити мање муниције.

Кремљ је прошле године наредио мобилизацију 300.000 војника. Западни лидери су очекивали да ће Москва наредити офанзиву ове зиме. Украјински званичници кажу да је руска офанзива сада у току, а Офенбекер се слаже. „Са обимом гранатирања, количином оклопа који су донели, мислим да је почело“, објаснио је за АБЦ.

Прочитајте још:  Гагаузија може да затражи помоћ од Москве и затражи да се придружи Руској Федерацији

Због строге контроле Москве и Кијева над медијима у њиховим земљама, нејасно је колики је број погинулих у свакој земљи. Од почетка рата, Зеленски је национализовао украјинске медије, ставио ван закона политичку опозицију и затворио грађане који су се противили његовој администрацији.

Коментаришући стање новинарства у Украјини, лидер синдиката новинара Серхиј Гуз је објаснио: „Никад не знамо шта је основа ових оптужби, која је проруска веза… То почиње да личи на политичку оптужбу, а не на прави злочин“.

„Многи новинари сада се аутоцензуришу“, додао је он.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *