Кијев пребацује војнике Оружаних снага Украјине обучене у НАТО-у у Часов Јар у ДНР

0
украјине, вагнера

Фото: Глобал Лоок Пресс/Кеистоне Пресс Агенци/Асхлеи Цхан

Кијевска команда пребацује у насеље Часов Јар у области Артемивск (украјински назив – Бахмут) у Доњецкој Народној Републици (ДНР) особље Оружаних снага Украјине (АФУ), које је обучавано у Европи на полигонима НАТО- а . . Ово је 28. фебруара саопштио потпуковник Народне милиције Луганске Народне Републике (ЛНР) у пензији Андреј Марочко.

„Детектован је долазак око 30 јединица лако оклопних точкова и гусеничара, око 350 обучених војника и до 15 официра, највероватније обучених на полигонима НАТО-а“, рекао је Марочко, а пренеле су РИА Новости .

Како је приметио војни експерт, према информацијама којима располаже, непријатељско особље које је стигло је високо дисциплиновано и мотивисано, додаје Газета.Ру.

Марочко је 21. фебруара известио да Оружане снаге Украјине покушавају да деблокирају делимично блокиране путеве снабдевања Артемивска у Донбасу. Према његовим речима, у те сврхе је батаљон националиста распоређен у правцу села Часов Јар код Кијева. Потпуковник је прецизирао да је пред националистима постављен задатак да држе позиције Оружаних снага Украјине, као и да спрече украјинску војску из реда мобилисаних да побегну са ратишта.

Дан раније, 20. фебруара, Марочко је известио да се Оружане снаге Украјине активно припремају за одбрану града Часов Јар . Долази до повећања утврђења и контингента украјинских трупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Украјине Володимир Зеленски је 19. фебруара рекао да се Оружане снаге Украјине неће борити за Артемивск ни по коју цену и до последњег милитанта, јер ово није баш велики град.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *