Фамозни Дритан: Без мандата хоће да влада до краја мандата!

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Фамозни Дритан: Без мандата хоће да влада до краја мандата!

Председник Владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је да је ситуација у Црној Гори знатно боља након што су изабране судије Уставног суда. Истакао је да ће земља бити слободнија и боља након што његова Влада заврши четворогодишњи мандат.

–То је био велики терет у нашим европским интеграцијама, нисмо дуго могли да дођемо до ширег консензуса. Сада су изабране судије Уставног суда и мислим да је једна велика, велика етапа пређена у контексту европских интеграција, рекао је Абазовић.

Прочитајте још:  Сарајево: Мигранти се изболи ножевима
Абазовић није желео да коментарише ни једног председничког кандидата посебно.

–Црна Гора је разбила политички монопол, ушла је у нову етапу гдје ће се морати стварати компромис, али гдје ће морати да завлада оно што желимо, а то је владавина права, казао је Абазовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  СТИГЛЕ СУПЕР ПУМЕ: МУП добио један од најбољих типова хеликоптера у својој класи
Он је додао да се морамо још снажније борити против корупције и организованог криминала, и оставити политику прошлости иза себе.

–Ми из дана у дан показујемо како се бори против корупције, како се јачају институције, како се законито мијења тужилаштво, полиција…То је дугорочан процес. Ако неко мисли да то може преко ноћи, вара се. Резултати које смо постигли за двије године власти су заиста изнад свих оптимистичких активности. Ако наставимо да радимо овим темпом, кад се заврши четрворогодишњи мандат Црна Гора ће бити много боља и слободнија него на почетку, рекао је Абазовић.

Истакао је и да је оптимистичан када је у питању будућност Балкана, али да лидери морају да доносе тешке одлуке.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *