Несуђени Азовац Аднан Чиргић примио Украјинце на Цетињу: Нисмо Срби нити Руси

1

(фото:ИН4С)

Несуђени Азовац и професор квазифакултета са Цетиња Аднан Чиргић угостио је данас украјинску делегацију на Цетињу.

Паранаучна необразована установа из Цетиња, тзв. Факултет за црногорски језик и књижевности (ФЦЈК), годинама уназад представља светионик и лучу отпора здравој памети и истини.

У том духу је и јуче одржани округли сто на тему „Украјински митови о Црној Гори, црногорски митови о Украјини“, који је организован у сарадњи са суперпатриотском организацијом – ПЕН центром.

Гости изненађења за сву незаинтересовану публику били су, чак, и украјински историчари и новинари који бораве у Црној Гори.

Вјерујемо, није им било тешко пронаћи просторије ФЦЈК јер је то једини факултет на свијету на чијем јарболу се вијори украјинска застава, што наравно нема никакве везе са идолатријом и безкичмењаштвом који, просто, прељевају кроз прозоре ове интересантне појаве у свијету високог образовања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очаран једним таквим колоритом и опијен русофобичном атмосфером, ријеч је узео солидни украјински новинар и историчар Олесј Дониј.

“Украјина и Црна Гора имају сличне проблеме. Ми свијету често морамо да објашњавамо да Украјина није Русија, али је много теже Црногорцима да објасне да Црногорци нијесу Срби”, казао је Дониј.

Он је нагласио и да украјинским интелектуалцима треба објаснити да Црна Гора није само независна држава, већ и нација која има свој црногорски језик – јер, ко за науку мари још.

“Црногорци то треба да објасне не само свијету него и грађанима Црне Горе”, поручио је Дониј.

Његов колега, Олексиј Мустафин, иначе, аутор прве књиге историје Црне Горе на украјинском језику, истакао је да су и Украјинци и Црногорци читали историју коју су о њима писали Руси и Срби, што би, јелте, требало да буде скандалозно и шокантно.

Прочитајте још:  Руска мисија при УН: Кијев се игра са животима Украјинаца и Европљана нападајући Запорошку нуклеарку
Пуну подршку наших уваженим гостима из Украјине пружили су и њихови сапатници са ФЦЈК попут мање познатог, али упорног, Стефана Тодоровића, који је чврсто увјерен да су се руска пропаганда и митови о Украјини, како је рекао, накалемили на већ изграђену инфраструктуру и шему вишедеценијског дјеловања српске пропаганде и српских митова у Црној Гори, што укључује синхронизовано политичко, медијско и вјерско дјеловање разних организација и појединаца.

“Све елементе пропагандне сатанизације Украјине и украјинског народа које долазе из Москве, налазимо и у Црној Гори. То су приче о наводној угрожености руског становништва и руске културе у Украјини, приче о денацификацији и демилитаризацији као и приче о непостојању и негирању украјинске нације, културе и језика”, истакао је Тодоровић – видно неоптерећен случајевима убијања Руса прије Специјалне војне операцције, забране руског језика, прекрајања историје и томе слично.

Наглашава како је и у Црној Гори “наводна угроженост грађана Црне Горе који се национално изјашњавају Србима служила као изговор Србији да се мијеша у унутрашња питања Црне Горе, док идентични аргумент, наводну угроженост грађана Украјине који се изјашњавају Русима, Русија употребљава за мијешање у унутрашња питања Украјине, које је прерасло у отворену злочиначку војну агресију.

“Слава Украјини! Да је вјечна Црна Гора!”, ускликнуо је овај несуђени припадник Азова, од чијих редова су га дјелили само недовољна физичка припремљеност и мало више храбрости. Воље није фалило.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Несуђени Азовац Аднан Чиргић примио Украјинце на Цетињу: Нисмо Срби нити Руси

  1. Повратни пинг: Аднан од Цетиња:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *