Снежана из Бајине Баште тврди да јој се у сну указала ПОРУШЕНА СРПСKА СВЕТИЊА! Археолози остали у неверици када су на тек узораном имању видели ТЕМЕЉЕ ЦРKВЕ И 27 ГРОБОВА

0
снежана

Бајина Башта (Фото: https://drina-reka.com/)

Упркос многим проучавањима људски снови су још увек веома често обавијени велом мистерије. Некада могу бити романтични, некад узнемирујући али оно што је сањала Снежана Павловић из Бајине Баште је несвакидашње. Необичан сан овој жени, како тврди, указао је место на ком се тачно налазе темељи цркве која је нестала пре пет векова и не само ње, већ и гробови великих јунака.

– Тада сам сањала малену девојчицу у бордо марамици затим је нестала и појавила се друга, која је на себи имала круну од белог злата у свим бојама. Међутим, ту није био крај, када је она нестала појавила се Пресвета Богородица у златној круни где јој од сјаја ниси могао видети лик. Говорила ми је на десно уво “ти ћеш проговорити, нећеш слушати ко шта прича. Мораш ићи напред и причати да се на овом месту направи мој дом” – прича Снежана за агенцију РИНА.

 

Тада јој је у сну јасно речено да управо у Бајиној Башти леже темељи огромне светиње и кости јунака који су се борили за православну веру, а храм је срављен са земљом. О томе се и данас прича међу Бајнобаштанцима, а легенда се преноси са колена на колено.

– Рекли су ми да се на овом месту налази четврта православна капија, и док се она не откије неће ни српском народу бити боље. На моје питање где се налазе остале три јасно су ми рекли да се прва налази у Јерусалиму где је Бог дао сина Исуса христа, друга је на у месту Стоби, где жена по имену Лидија, која је прва примила да шири православље , трећа је Хераклеја код Битлоља и четврта је овде у Бајиној Башти а где је по плану била Плаошних на Охриду – говори Снежана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  РПЦ: Патријарашка и Синодска посланица поводом ситуације у Црној Гори

Да њени снови и те како имају утемељење у стварности показало се пре 13 година када су се појавили археолози из Народног музеја у Ужицу на парцели у Бајиној Башти и остали затечени на тек узораној њиви. На њој су пронашли остатке верског објекта.

 

– Самих писаних извора немамо о овом локалитету, али оно што нас чврсто држи јесте убеђење да се ради о средњевековном објекту из ИВ века, где смо пронашли фрагменте почулице од сегмената сребрног лима и две сребрне наушнице са три јагоде, налазе који нас упућују на време из 14. века, у време Твртка Немањића и Лазара Хребељановића – причали су тада археолози који су радили на ископавању.

То је био први доказ Снежаниног сна, да на тлу Бајине Баште постоји нешто. Педесетих година, сам тај простор био је девастиран и сви ти споменици однети су у тампонирање путева, а они који су то радили, несрећно су завршили.

Занатлија Зоран Николић, власник је парцеле у чијој утроби лежи за сада 27 отркивених гробова и велика светиња. Он каже да је спреман да разговара са црквеним властима, јер и сам жели да се вишевековна неправда коначно исправи и да се том објекту одреди значај који заслужује.

 

– Моја мајка је била једини наследник парцеле и био сам сведок када су вршена ископавања. Пронашли су 27 гробова, скелети који су били већи од данашњих људи. Пронађени су и темељи који су подилазили под моје објекте и ја сам желео да се договорим са црквеним властима да поставимо неко обележје да се за то зна, али све је то стало. Неке чудне ствари су се дешавале, да су куће у кругу остале пусте а млад народ умро, прича Николић.

Прочитајте још:  ОТКУД СРПСКА ЛИСТА У ХОТИЈЕВОЈ ВЛАДИ? Аналитичар тврди: "Све води ка признању лажне државе Косово!"

Међу Бајнобаштанцима остаје нада да ће се појавити човек који ће смоћи снаге и саградити светињу какву овај крај заслужује.

(РИНА)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *