Вучевић признао: Испоручили смо Украјини муницију

3
Милош Вучевић, украјину

Милош Вучевић (Фото: Printscreen)

Вучевић признао: Испоручили смо Украјини муницију.

Министар одбране Србије Милош Вучевић потврдио је да је Министарство одбране Србије испоручило 3.500 пројектила Оружаним снагама Украјине за Градове, указујући, међутим, да је то учињено под притиском ЕУ, индиректно и уз гаранције да испоручена муниција неће бити коришћена  на фронту.

Русија је затражила од Србије званичан став о испоруци оружја Украјини, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова у интервјуу за ТВ РБЦ.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Вучевић признао: Испоручили смо Украјини муницију

  1. – “isporucite, i recite mi vas naterali!”
    – “dobro, mi nismo hteli, ali ako vi priznate da ste nas navratili – onda ok.
    a… sta cemo ako se narod pobuni, jer ih nismo pitali?”
    – “onda recite da su to za narod odlucili oni od naroda izabrani predstavnici vlasti”

  2. Као Српкиња осећам срамоту због овог чина. Уместо да брижљиво негујемо односе са Русијом која нас никада није нападала, а помагала је када је могла, ми смо у рукама наших непријатеља који користе Украјину и украјински народ у рату у коме гину словенска браћа .

  3. “Министарство одбране Србије испоручило 3.500 пројектила Оружаним снагама Украјине за Градове, указујући, међутим, да је то учињено под притиском ЕУ, индиректно и уз гаранције да испоручена муниција неће бити коришћена на фронту.”

    “Рођен је 1974. године у Новом Саду. Основну школу „Васа Стајић” похађао је у Новом Саду, а потом је завршио гимназију „Јан Колар” у Бачком Петровцу и дипломирао на Правном факултету у Новом Саду 1999. године, са просечном оценом 8,84.”

    https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1210104/ministar-vucevic-evropskom-predlogu-predsednik-srbije-aleksandar-vucic-ponovio-sta-srbiju-neprihvatljivo

    “- Ми се томе противимо, то смо послали и писмено на шест страна ‘нон пејпера’, Република Србија је званично одговорила и изнела своје примедбе на предлог споразума. Зато што се противимо тој одредби и није потписан споразум. Поновићу, нисмо сагласни са свим стварима које пишу. Црвена линија за Србију јесте да се од ње тражи да призна Косово као независну државу, односно да се Србија сагласи да тзв. Косово може да буде чланица Уједињених нација “- рекао је Вучевић.

    Додаје и да “нема косовске независности док се Србија са тиме не усагласи”, а да је за све даље преговоре кључно формирање Заједнице српских општина (ЗСО), на основу Бриселског споразума.”……

    https://lat.sputnikportal.rs/20230228/vucic-srbija-ne-vidi-isto-resenje-za-kosovo-kao-22-zemlje-eu–nije-to-od-juce-1151632837.html

    Večeras ću pričati o onome šta se dogodilo u Briselu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o razgovorima sa Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i Metohiju.
    Vučić je to kazao odgovarajući na pitanje o različitom tumačenju sastanka u Briselu, budući da je šef EU diplomatije Žozep Borelj rekao da su se dve strane saglasile, Kurti je rekao da Beograd nije bio saglasan sa potpisivanjem, a predsednik Srbije da prištinska strana nije htela da govori o ZSO i da je dogovoreno da se razgovori nastave, dok je američki izaslanik Gabrijel Eskobar naveo da ima još mnogo da se razgovara.
    „Mislim da sam dobio priznanje od naših evropskih sagovornika za konzistentu i konstantu politiku i stavove koje sam iznosio i pažljivo ću večeras pročitati da vidite razliku između tumačenja i manipulacija. Mi na drugačiji način vidimo situaciju na Kosovu i Metohiji u odnosu na 22 zemlje EU, nije to od juče, ni od danas, ni od 2008, već i pre toga“, rekao je Vučić.
    On se pita zašto su se svi iznenadili onim što se dogodilo u Briselu, kad je „sve teške članove lično pročitao u Narodnoj skupštini“.
    „Od naroda nikada ništa nisam krio, nisam ni juče, neću ni danas, neću ni sutra“, rekao je Vučić i najavio da će večeras detaljno i temeljno da govori o svemu, o svakoj tački i zapeti.
    „Oni u EU odlično znaju šta sam rekao i Šolcu i Makronu i svim drugim evropskim liderima“, rekao je Vučić.

    Ovaj Vucevic je isti na svog predsednika – cim zine, on slaze. A zasto nije srpskom narodu objasnio zasto jos uvek drze u zatvoru Zlatanovica i Damnjana, kao da se radi o opasnim ubicama koji ce izvrsiti atentat na AV? Medjutim, ubrzo ce se to razjasniti kad Vucic potpise sporazum u Broiselu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *