Пригожин видео поруку Зеленском: Артјомовск је опкољен, стижемо!

0
вагнер, пригожин

Јевгениј Пригожин

Оснивач Вагнера Јевгениј Пригожин снимио је видео поруку председнику Украјине Владимиру Зеленском у којој се наводи да је Артјомовск (украјински назив – Бахмут) заправо опкољен и предлаже да вођа Незалежне повуче трупе из града јединим преосталим путем.

“Дивизије ПМЦ” Вагнер “практично су опколиле Бахмут. Остао је само један пут, клешта се смањују. Ако се раније професионална украјинска војска борила са нама, данас видимо све више стараца и деце. Они се боре, али њихова живот у близини Бахмута је кратак – дан- два . Дајте им прилику да напусте град. Град је заправо опкољен”, окренуо се Пригожин Зеленском.

Даље на кадровима појавио се апел тројице Украјинаца – два тинејџера и једног старијег човека, који су замолили председника Украјине да им пружи прилику да се врате у домовину својим породицама.

Уочи се сазнало да се руска војска укочила у центру Артемовска. Информацију о томе потврдио је Јевгениј Пригожин постављањем видео снимка са борцима који се налазе на крову једне од зграда.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *