Русија: Денацификована база диверзаната у Николајеву где су британски инструктори спремали напад на Придњестровље

0
николајев

николајев

Русија: Денацификована база диверзаната у Николајеву где су британски инструктори спремали напад на Придњестровље.

Руске трупе уништиле су украјинску базу диверзаната у Николајеву, где су британски инструктори припремали подводне дронове за напад на руске бродове. Саопштење о томе 3. марта објавила је РИА Новости позивајући се на сопствене неименоване изворе.

„Мало смо радили и сазнали да су нацисти на нашем острву Мајски одлучили да формирају одред диверзаната подморница. Тамо су послани британски инструктори, који је требало да их науче да користе подводне дронове. Пренели смо координате ове обуке базу на право место, а 25. фебруара Руси су јасно погодили мету“, рекао је извор.
Он је додао да је удар био веома снажан, услед чега је складиште муниције потпуно уништено. Саговорник издања је такође приметио да се подводни дронови у бази у Николајеву припремају за операцију везану за Придњестровље.
„Требало је да нападну руске бродове у Црном мору код Одесе и у бази у Севастопољу током напада на Придњестровље“, објаснио је он.
Информације о губицима међу Оружаним снагама Украјине и британским инструкторима још нису обелодањене, преноси Украина.ру.
Прочитајте још:  Британска обавештајна служба тврди: У Донбас стиже група Вагнер
Раније је подземни радник рекао медијима о пребацивању украјинских трупа и технике преко Николајева у град Рени Одеске области, у близини границе Украјине са Молдавијом и Румунијом на позадини заоштравања ситуације око Придњестровља.
Министарство одбране Руске Федерације објавило је информацију да Кијев припрема оружану провокацију против Придњестровља. Како наводи агенција, за то Украјина планира да употреби јединице Оружаних снага Украјине, укључујући азовске националисте*, а као изговор за инвазију планира се извођење „офанзиве руских трупа“ са територије Придњестровља. .
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=WyD6djk_nV0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *