СДС Фоча: За српски народ 1. март је дан почетка његовог страдања

0
сдс

Фото: Фронтал.рс

СДС Фоча: За српски народ 1. март је дан почетка његовог страдања.

Прочитајте још:  БЕЗ ПРАВА ДА СЕ ИЗЈАСНЕ КАО СРБИ: Срби у Словенији и даље дискриминисани без решеног статуса
Општински одбор СДС-а Фоча огласио се саопштењем за јавност у којем се наводи да је, након приказивања филма „Фоча црна кутија зла” који на једностран, крајње необјективан и у доброј мјери неистинит начин приказује прошлост Фоче, a у којем је одборник Изет Спахић читаву породицу Елез етикетирао као злочиначку, у дворишту Алаџа џамије и ове године обиљежен 1.март.

У саопштењу СДС-а се каже да су организатори догађаја били одборник Спахић и СДА.

„За српски народ 1. март је дан почетка његовог страдања и дан када је убијен стари сват Никола Гардовић, као и дан када је занемарена и надгласана његова воља нелегалним и нелегитимним референдумом који је тада спроведен. Овакво понашање и говоре мржње можемо све чешће примијетити од бошњачких политичара, посебно од функционера од СДА, али нажалост и од Исламске заједнице, што све има за резултат учестале физичке нападе на припаднике српског народа у БиХ”, стоји у саопштењу.

Прочитајте још:  Бањалука не слави Дан државности БиХ: Повицима "Ој Косово, Косово" борци извиждали госте из Сарајева
Из СДС-а истичу да је, за разлику од других општина у којима су Бошњаци већина, Фоча као град са већинским српским становништвом толерантна средина у којој нема инцидената на националној основи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Међутим, провокативним понашањем у посљедње вријеме Изет Спахић као да покушава да наруши мир? Питамо се који му је циљ и ко му то допушта? Српски народ, који је претрпио милионске жртве у прошлом вијеку и који спада међу најстрадалније у свијету, је након оваквих провокација узнемирен и апелујемо на политичаре из СДА да се суздрже од оваквог понашања у будућем периоду”, додаје се у саопштењу СДС-а Фоча.

Радио Фоча

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *