“Поверила сам оца Дому за старе, а они су му угрозили живот”

0

“Поверила сам оца Дому за старе, а они су му угрозили живот”.

В. Л. из Београда каже да су запослени у приватном Дому за старе “Принцип” у Београду, нехумано поступали према њеном оцу С. Л. (75) и угрозили му живот немарношчу и нестручношћу.

Она је сместила оца у дом 24. јануара ове године, након изласка из болнице у којој је лежао десет дана због тешког здравственог стања и немогућности да сама води рачуна о њему.

FOTO: Privatna arhiva

Испоставило се, међутим, да су га запустили, и не само да нису редовно контролисали његово стање, него му нису зауставили крварење које се десило пошто је сам себи ишчупао катетер, а такође су му у четвртак нестручно пласирали катетер и тако поново изазвали крварење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Уместо да ставе цео катетер у бешику, они су га ставили само до пола и повредили га. Трпео је јаке болове, који су престали тек када смо га одвели у болницу, где је добио терапију и где му је крварење заустављено у 16.30 сати – каже наша саговорница.

То није било први пут да су се тако понели, наводи она. Због проблема које има, а један од њих је и хипертензивна криза, неопходно је да му се редовно на свака два сата мери крвни притисак, али они ни то нису чинили.- Довела сам им оца с одличном крвном сликом и у добром стању, а након боравка код њих његова крвна слика, као и опште здравствено стање се погоршало, уместо да му буде још боље. Они су га потпуно запустили – прича В. Л.

Прочитајте још:  Чудан и необјашњив звук ноћу плаши Београђане

Уз све то, покушали су и да прикрију да је претходног дана имао повишен притисак. Како јој рекао, горњи притисак му је био преко 200, па су му дали лек да стави испод језика како би се нормализовао.

– Када сам им пренела да ми је то рекао, тврдили су да му нису дали никакав лек. Имам поверења у оца и знам да је рекао истину – каже она.В. Л. истиче да нема намеру да тужи Дом за стара лица “Принцип”, али да жели да скрене пажњу на нехумано понашање и нестручност коју су показали.

– Отац је инвалид, слабовид је, има увећану простату и брухове, слабо се креће, већ три године има катетер, али не може да буде оперисан због проблема с мозгом. Због тога сам га и сместила у Дом, а онда је испало да треба стално да проверавам да ли су га окупали, да ли су дали лекове.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *