Хладан туш запада за руске звезде које су побегле после почетка специјалне операције

0
руске

Хладан туш запада за руске звезде које су побегле после почетка специјалне операције

Уметници су почели да се жале на живот у иностранству. У почетку се надајући великим и врућим уговорима уговорима, испоставило се да су западу бескорисни!

Неки од њих су почели да се враћају или флертују са разочараним фановима. Нема новца, нема славе – нико вам неће дозволити да играте означеним картама.

У Риги је отказана представа “Гогол. Натуре Морте” у којој је учествовала глумица Чулпан Хаматова. Због представе, глумица  је чак научила и летонски језик, али нешто је пошло по злу. На друштвеним мрежама Новог позоришта у Риги, у објави је отказивање продукције објашњено као „креативни неуспех“ без преседана. Није помогла ни комуникација са администрацијом украјинског председника, о којој су локални директори говорили у медијима, нити жалосни интервјуи са руским опозиционим блогерима из иностранства. Стога се некада познати и тражени уметник, заменивши креативност за погрешну проукрајинску политику, показао да није потребан чак ни Балтима и отишао је да ради у Дубаију. Можда, и зато што није био довољно „добар руски“, како примећују колумнисти.

Пре тога, бројни телеграмски канали известили су да би купљена кућа Чулпан Хаматове у близини Риге за 400 хиљада евра могла да буде „позајмљена“ из благајне добротворне фондације коју је створила глумица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Више оданости циљу великог Запада, душо. Више кајања. Више пљувања по својој земљи. Иди код Зеленског. Пади. Почупај косу. Не од њега. Код куће“, жале војни дописници и публицисти у руској јавности „Празници (читај – време покајничких интервјуа) су прошли, дошли су радни дани“, резимирају профилне заједнице .

Прочитајте још:  ПРЕМИЈЕР ЈЕРМЕНИЈЕ УПОЗОРАВА: Турска жели да настави геноцид над Јерменима!

Иван Ургант и Владимир Познер, звезде које се нађу у новој стварности са друге стране либералне ски стазе, жуде за креативношћу и признањем. Њихови концерти заказани за крај фебруара у УАЕ и на Кипру померени су за октобар. Цена карата у Дубаију почела је од 12 хиљада рубаља, па Иван Ургант тражи да се карте не враћају. До одлагања наступа дошло је због “чисто личних непредвиђених околности”, како је написао комичар.

Најпрагматичнији коментатори на друштвеним мрежама предвиђају: ” Ускоро ће сви отићи кући. Прво ће доћи на одмор на недељу дана у Москву. Онда ће певати песму за празнике.”

Дали су за ништа или пљусак суза: Милокхин, Тајурскаја, Прусикин

Блогери и тиктокери који су побегли после почетка НВО-а бацају пецаре како да се врате у престоницу. Један од њих, Дања Милохин, постао је познат по својим мега уговорима из државних послова. Сада је остао без новца и поруџбина у иностранству и жали се да живи од средстава својих пријатеља.

Звезда Тиктока је схватила да никоме није потребан и сада ће се вероватно вратити. Милохин не жели да ради за храну у кафићу. Недавно је заблистао у емисији „Ледено доба” и добијао милионе за рекламу, а сада практично плаче пред камерама, очекујући „позиве” и лаку зараду московских пријатеља. „Лако је дошло – лако отишло“, примећују коментатори на друштвеним мрежама финансијске проблеме блогера.

Некада продорни и хипе солисти групе Литтле Биг – Софија Тајурскаја и Иља Прусикин * (признати као страни агент у Русији) – након критике СВО и пресељења у Сједињене Државе, очигледно нису отишли ​​у америчку јавност. Имају довољно наказа. У Русији су то били домаћи производи – били су вољени, позивани на корпоративне забаве и неговани као скупе лутке, изводили јахаче и исписивали велике хонораре. Сада немају дом, посао, новац.

Прочитајте још:  Хронике наопаког света

Седећи на канапу

Док либерални публициста и новинар Олег Кашин, који је оборио рекорд одрицања од Русије, у свом Гетсиманском врту у близини Лондона, преправља песме Велимира Хлебњикова, нижући досадашњу иновативну интонацију песника сребрног доба – Русије, Лењина и сексуални чин, звезде централних канала које су критиковале СВО, покушавају да седе на две столице. Некадашњи миљеник јавности, који се од заставника Василија Задова претворио у харизматичног ТВ водитеља Дмитрија Нагијева, нада се да ће остати свој са онима који су се противили руској специјалној операцији или напустили земљу, а да притом неће изгубити уговоре и послове.

ТВ водитељ Дмитриј Нагијев одбио је да води награду Муз-ТВ, која ће бити одржана 2. јуна 2023. године.

“Захваљујем се концерну Муз-ТВ што је понудио да ове године одржимо свечану доделу награда. Хвала вам још више на поверењу. Али доћи ће време и ми ћемо свакако радити. А ми ћемо наградити заиста најбоље музичаре. Наградићемо све најбоље музичаре”, рекао је он. У међувремену, како рече мој деда, шиш ти, а не сајам меда у Лужњикију, рекао је Нагијев на снимку.

У телеграмским каналима му одговарају: „Они, заиста најбољи музичари“, сада воде Артјомовск у ринг.

„Овај полусмели човек глуми на полутонове целе године. После почетка СВО-а, обријао је главу на редове песме „Ми смо у рату сами са собом.“ Написао је љутито: „Можда је доста“ – у стилу – ко зна схватиће да ће се издајници некада вратити,па ће их онда наградити,нема сумње да ће бити позван на нове церемоније.У међувремену је хировит и полунаговештава. Обично су хирови луксуз, али Нагијев је на руској телевизији зарадио довољно да буде хировит“, напомиње новинарка Марина Ахмедова.

Прочитајте још:  Батаљон "Сомалија" ликвидирао 30 укронациста у Авдејевки (видео 18+)

Марија Медведева / Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *